פופקורן בדבש לראש השנה!

הכל מקריות בחיים. ההורים נתנו לי צנצנת דבש טרי מהמכוורת בניר גלים. אחי נתן לי רימונים מהעץ. וכך על השיש נחים בצוותא הרימונים ודבש. הגעתי הבייתה רעב וישיר פניתי לסירפופ והתחלתי לעשות פופקורן כרגיל. לאחר כדקה אני מסתכל על השיש ורואה את הדבש וחושב לעצמי "למה לא?" 
וכך כף של דבש עפה לה לתוך הסיר.

 

סקרנים?  

 

 ובכן נראה לי שעליתי על משהו נחמד. קצת דומה לפופקקורן מתוק אבל יש לו טעם יחודי. כף אחת לא מספיקה ונראה שכדאי להכניס שתיים. 

ההכנסה לקראת סוף הקליה (לאחר כדקה) ובסוף יש להוסיף מלח לפי הטעם. להמתין קצת שיתקרר וייהפך לפופקורן קראנצ"י. 
החדשות הטובות הרבה יותר קל לנקות את הסיר מאשר לנקות אחרי סוכר. חדשה נוספת - לא מרגישים טעם של שמן לאחר כמות גדולה...

 

 

בתאבון ושנה טובה.

 

המשך קריאה
2
  14483 Hits
14483 Hits

סוף סוף Lawry's הגיע לארץ

 

כניסות %1sLawry's הוא מלח תיבול מצויין למגוון מאכלים ובגלל זה פופקורן. לאחרונה הייתה לי בעיה להביא את זה מארה"ב מאחר ובשדה התעופה התייחסו אליו כחומר חשוד....

מאוד שמחתי לראות שכרגע ניתן לרכוש בסופרסל, המחיר בשמיים אבל נזה נשאר לאורך זמן.

b2ap3_thumbnail_lawrys-salt.jpg

 

המשך קריאה
1
  10718 Hits
10718 Hits

טעמים חדשים לפופקורן

לאלו מכם שנוסעים לארה"ב כדי להכנס למרכולים השונים ולהצטייד בתבליני פופקורן מיוחדים. קיבלתי השבוע כמה ביינהם תערובת של טעם נאצ'ו וגבינת צ'דר, והטעם השני תערובת של שום וגבינת פרמז'אן. שניהם דרך אגב כשרים בהשגחת ה- CRC.

B2ap3 Thumbnail IMG 20120502 211344

המשך קריאה
2
  10758 Hits
10758 Hits

פופקורן בטעם במבה

 

אמנם מדובר רק באבטיפוס נסיוני והמתכון אינו "מדעי".

מכניסים שמן לסיר וכף של טחינה גולמית. מערבבים כרגיל הפיצוח לוקח כמה שניות יותר אבל הפופקורן שיוצא "חבל על הזמן" דומה למרקם וטעם של פופקורן בטעם במבה.

החום צריך להיות קצת יותר נמוך מרגיל.

 

המשך קריאה
1
  10626 Hits
10626 Hits

פופקורן עם עוגיות אוראו

הפתיעו אותי במסיבת יום הולדת במיקס של פופ קורן ועוגיות אוראו:
שוברים כ-12-13 עוגיות אוראו בתוך שקית. מערבבים את פירורי העוגיות עם 2-3 כפות קקאו וקצת מלח בקערה קטנה. מכינים פופ קורן בסיר על אש בינונית ולא גבוהה מאחר וצריך להוסיף כ- 4 כפות סוכר תוך כדי ערבוב. מיד לאחר גמר הפיצוח יש לערבב את תערובת העוגיות עם הפופקורן.

מאוד טעים אבל צריך לאכול מהר כי העוגיות מתרככות עם הזמן.

B2ap3 Thumbnail IMAG0250ן.

המשך קריאה
1
  10463 Hits
10463 Hits

פופקורן מתוק

רכיבים:

0.5 כוס סוכר
כף סירופ תירס
כף מים
חצי כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן (או חמאה)
קצת מלח

בסיר קטן יש לחמם את הרכיבים על אש בינונית במשך כ- 6 דקות. במקביל יש להכין פופקורן בסירפופ כרגיל. יש לרוקן את הפופקורן לקערה גדולה, ולצקת את רוטב הקרמל על הפופקורן המוכן תוך עירבוב. יש להמתין שהפופקורן יתקרר ויתייבש, ולפורר את הגושים הגדולים.

אין צורך להגיש - זה בטוח ייגמר לפני כן...

המשך קריאה
1
  12566 Hits
12566 Hits

פופקורן קינמון מתוק

 

החומרים:

1/2 כוס פופקורן (160 גר')
3 כפות שמן
2 כפות סוכר (ניתן להשתמש גם באבקת סוכר)
כפית קנמון
מלח

 

בקערית קטנה מערבבית את הסוכר הקינמון וקצת מלח. מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות. בגמר ההכנה מורידים מהכיריים ומרוקנים מיד לקערה גדולה. מערבבים היטב עם תערובת הסוכר והקינמון.

המשך קריאה
1
  11376 Hits
11376 Hits

פופקורן עם חמאת בוטנים

  • 0.5 כוס גרעיני פופקורן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חטיפי חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם

הוראות: מכינים פופקורן על פי ההוראות . בעודו חם, מכניסים את חטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים.

בכלי אחר ממיסים את החמאה ואת אגוזי המלח, ובוזקים על הפופקורן.

תכינו הרבה מפיות....

המשך קריאה
0
  10905 Hits
10905 Hits

פופקורן ישראלי!

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם?
חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

פופקורן בטעם זעתר


פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

להכנה:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות זעתר
  • חצי כוס גרעיני פופקורן
  • מלח לפי הטעם


להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה

להוסיף מלח לפי הטעם.

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.


הצלחה מובטחת!

המשך קריאה
0
  9315 Hits
9315 Hits

פופקורן בטעם שום

פשוט וקל!

מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות.

מיד עם ריקון הסיר, מוסיפים תבלין של אבקת שום וצמחים.

מוסיפים מלח על פי הטעם ונהנים.

המשך קריאה
0
  8736 Hits
8736 Hits

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

איזה יופי של שילוב: חריף מתוק ומלוח. רוצים להכניס קצת "פלפל" לטעם? הוסיפו בשלב ההכנה כף אחת או שתיים של צ'ילי מתוק. יש להוריד את האש לדרגת בינונית-גבוהה ולקחת בחשבון שזמן ההכנה מתארך קצת. להקפיד לסובב כל הזמן כדי שהגרעינים לא ידבקו לסיר.

בגמר ההכנה יש לרוקן ולהוסיף מלח על פי הטעם. יוצא פופקורן קצת חריך, קצת מתוק וקצת מלוח אך בעיקר מאוד קראנצ'י. 

שימו לב שלמרות הסוכר ברוטב - הסיר נשאר נקי.

 

המשך קריאה
0
  9168 Hits
9168 Hits

איכות גרעיני פופקורן אביב 2013

פופקורן שופרסלבכל פעם שאני עורך השוואה בין סוגי הגרעינים מתגנבת ללבי ציפייה שאולי הפעם הגיע משלוח חדש וטרי של גרעינים. לאכזבתי ולאכזבתכם בבדיקה שערכתי היום בין גרעיני סוגת לבין גרעיני סופרסל של מיה נוכחתי לדעת שאין שינוי משמעותי בין הבדיקה של חורף 2013.

הבדיקה נעשתה לפני התבלון במלח בכדי שניתן יהיה להבחין בתר קלות בטעמי לוואי שונים.

לפי ההתרשמות שלי גרעיני הפופקורן של   סופרסל (מיה) מקבלים ציון של 70 בעוד שגרעיני סוגת מקבלים ציון של 80.

 

המשך קריאה
1
  7122 Hits
7122 Hits

פופקורן בטעם רוזמרין ולימון

טעם מיוחד!

 

הכינו פופקורן רגיל בסירפופ על פי הכנת פופקורן ורוקנו אל קערה.

בסיר קטן חממו 5 כפות של חמאה.

לאחר שהחמאה מתחממת הוסיפו 2-3 כפות של רוזמרין קצוץ וכף של לימון מגורד לחמאה והורידו מהכיריים.

לאחר מנוחה קלה של מספר דקות, צקו את רוטב החמאה על הפופקורן תוך כדי ערבוב והוסיפו מלח על פי הטעם.

בתאבון.

המשך קריאה
0
  6808 Hits
6808 Hits

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

מתכון למתקדמים. הנאה צרופה

סוג מתכון: חטיפים
מנות: 2-4
מרכיבים
1 כף שמרים
⅛ כפית אבקה שום
⅛ כפית אבקה בצל
⅛ כפית כמון
⅛ כפית פפריקה
⅛ כפית צ'ילי גרוס (להתחיל עם קמצוץ)
¼ כפית מלח (אפשר להוסיף בסוף)
הוראות
מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים במשך מספר שניות  עד שיהפכו לאבקה אחידה.
מפזרים על 6-8 כוסות פופקורן שהוכנו עם שמן קנולה או שמן בטעם חמאה.

בתאבון.

 

מקור: http://www.frugalfreebiesanddeals.com/cheesy-taco-popcorn/

 

המשך קריאה
0
  7713 Hits
7713 Hits

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה
0
  7255 Hits
7255 Hits

פופקורן תימני

פופקורן תימני

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה
2
  8878 Hits
8878 Hits