מלח ישראלי בשוק

היום באמת הופתעתי...עברתי בפיצוחיה נידחת ומצאתי מציאה. "מלח לפופקורן כמו בקלנוע" כך כתוב באריזה הביתית. אמרתי לעצמי למה לא לנסות? רכשתי  האריזה הקטנה . לא מצויין על האריזה
משקל - אז שקלתי ויצא משהו כ-120 גרם כולל האריזה - נראה שמדובר ב- 100 גרם של מוצר.

כשר

לעניין הטעם -  - טעים ולא דומיננטי מידי.

כל הכבוד על היוזמה

 

גיורא

 

 

 

 

המשך קריאה
1
  15064 Hits
מתוייג ב:
15064 Hits

הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה

שמן בריאותי - לאחרונה ניתן להשיג שמן קנולה בכבישה קרה. שמן בכבישה קרה  עשיר בחומצות שומן  אומגה 3.  

אומגה 3 הינו רכיב חיוני בצריכת המזון והוא מועיל לפעולת הגוף בעשרות דרכים.  שמן קנולה מזוכך שאינו בכבישה קרה מכיל פחות אומגה 3 מאחר החומצה מתפרקת בתהליך הזיכוך וכן גם הדבר בטיגון. הבשורה הטובה היא שמאחר וטיגון הפופקורן בסירפופ מהיר הרבה יותר מכל סיר אחר, כמות האומגה 3 המתפרקת הינה קטנה משמעותית מהכנת פופקורן באמצעי אחר. בנוסף לכף הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה מעניקה לפופקורן גוון צהבהב ויפה.   

המשך קריאה
1
  18892 Hits
18892 Hits

גרעיני פופקורן של הקולה מבגדד

בביקורי התכופים בשופרסל במודיעין הבחנתי שליד עמדת הפיצוחים המופעלת על ידי זכיין של הקולה מבגדד. בד"כ איננו סוקרים מותגי פופקורן שהציבור הרחב אינו יכול להשיגו, אבל בשל חביבותו של המוכר בעמדה התפתתי, הסתקרנתי  ורכשתי שקית גרעיני פופקורן במיוחד לאחר שנאמר לי שמדובר בתוצרת ישראל. המחיר ברף הגבוה של מחירים כ -11 ש"ח לקילו. לאחר ההכנב התקבל פופקורן בגודל קצת יותר קטן מהפופקורן של מיה\ יותר פריך ובעל טעם יותר חזק.  מומלץ אבל מאחר ואיננו יכולים לומר מאיזה batch או משלוח הפופקורן  מגיע ( אין עליו תאריך תפוגה ) ההמלצה היא כללית בלבד.

 

המשך קריאה
2
  15482 Hits
15482 Hits

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

כשאנחנו נכנסים היום לקולנוע אנחנו ישר מריחים ענן של  ניחוח פופקורן וחמאה.  בעבר, בתי קולנוע לא תמיד היו רוויים בריח המפתה של פופקורן וחמאה. ההיסטוריה של פופקורן נפגשת עם הקלנוע בתקופת השפל הגדול בארה"ב.  חדש יחסית -סימביוזה של טעם ומקום נוצר כדי להציל את תעשיית הקולנוע הצעירה מקריסה קרובה בתקופת השפל הגדול.

המשך קריאה
0
  11098 Hits
מתוייג ב:
11098 Hits

פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר פירות וירקות

לפי מחקר של אוניברסיטת סקרנטון המוניטין של פופקורן כחטיף מזון בריא עלה לאחרונה בכמה דרגות כאשר מדענים דיווחו לאחרונה כי הוא מכיל יותר חומרים נוגדי החמצון בשם "פוליפנולים" מאשר פירות וירקות.

החוקרים גילו כי בקליפה של גרעיני הפופקורן -חלק שכולם שונאים בשל נטייתה להיתפס בשיניים - למעשה יש את הריכוז הגבוה ביותר של פוליפנולים וסיבים תזונתיים. " מגיעות לקליפות האלה יותר כבוד " אומר ד"ר ג'ו וינסון "הם ממש גושי זהב תזונתיים".

המשך קריאה
0
  6137 Hits
מתוייג ב:
6137 Hits

איך אומרים פופקורן בעברית?

המילה באנגלית Corn  התייחסה ביימי קדם לדגן או שעורה. באנגליה, "Corn" היה חיטה, ובסקוטלנד ואירלנד המילה התייחסה לשיבולת שועל.

הפופקורן העתיק ביותר שנמצא אי פעם התגלה במערת בת בניו מקסיקו בשנת 1948 ותיארוכו הוא של לפני כ -4,000 שנים.
ישנם עדויות של טכסים מהמאה ה -16 שכללו פופקורן.


בשנת 1519, הפופקורן נחשף לראשונה לעולם המודרני לעיני המרקיז הרנן קורטס. כשפלש למקסיקו ובא במגע עם האצטקים. 

בשנת  1650 קובו הספרדי כותב  "הם קלו סוג מסוים של תירס עד שהוא מתפוצץ. הם קוראים לזה pisancalla, והם משתמשים בו כממתק."

במאה ה-19 הכניסה מאסיבית של המחרשה בשדות ארה"ב הובילה לשתילה הנרחבת של תירס בארצות הברית.

בעברית נקרא הפופקורן: 

1. פִּצְפּוּצֵי תִּירָס
2. תירס קלוי
3. תִּירְסָּה

 

המשך קריאה
0
  9754 Hits
מתוייג ב:
9754 Hits

איכות גרעיני פופקורן קיץ 2013

לפעמים  צריך מזל בחיים. 

אבוי נשארתי יומיים ללא פופקורן, לכן אישתי היקרה רצה לרמי לוי. מה רבה הייתה הפתעתה שלא היה עוף. רק מאוחר יותר נזכרנו שמדובר בעיד אל פיטר ולכן המשחטות מושבתות. טוב לפחות היא תהיא פופקורן. מאחר ולא היה סוגת היא קנתה שתי חבילות של גרעיני פופקורן מיה. חזרה הבייתה ומיד התנצלה שהיא יודעת אבל לא היה סוגת לכן עדיף גרעיני פופקורן של מיה מלא כלום.

בצהרים הכנתי את הסיר הראשון של היום. מיד כשהגרעינים התחילו להתפוצץ ידעתי שהולכת להיות הפתעה. כל פיצוץ היה "פיצוץ גרעיני"  תרתי משמע ! כשפתחתי את המכסה היגיע הסימן השני: ריח מצויין של פופקורן טרי. מיד לקחתי את האריזה ובדקתי: עדיף להשתמש לפני 17/01/2015 !!!  סימן שיש כאן סחורה חדשה!!

הטעם כמובן לא איכזב - טעם שכבר לא טעמיתי במשך כשנה וחצי. פופקורן מעולה .

 

המשך קריאה
0
  8493 Hits
8493 Hits

אריזה חדשה לפופקורן של סוגת

גרעיני פופקורן להכנה בסירלאחרונה מצאתי אריזה חדשה של גרעיני הפופקורן של חברת סוגת. האריזה של 800 גרם והחידוש הוא בואקום. על פניו נראה מעניין לבדוק איך משפיעה אריזת הוואקום על טריות הפופקורן.

רכשתי שקית אחת במחיר גבוה ביותר מ-20% מהמחיר הרגיל ומה אגיד לכם? אני חייב לציין שדי התאכזבתי וחוץ מה תסססססססס הארוך שנשמע בפתיחת השקית לא ממש הרגשתי בהבדל בטעם או בפריכות.

לעניות דעתי חבל על הכסף.

 

המשך קריאה
0
  9438 Hits
מתוייג ב:
9438 Hits

פופקורן ישראלי!

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם?
חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

פופקורן בטעם זעתר


פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

להכנה:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות זעתר
  • חצי כוס גרעיני פופקורן
  • מלח לפי הטעם


להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה

להוסיף מלח לפי הטעם.

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.


הצלחה מובטחת!

המשך קריאה
0
  10035 Hits
10035 Hits

מה היתרונות של הסיבים תזונתיים בפופקורן?

  • סיוע בהפחתת ה- LDL הכולוסטורול הרע
  • שיפור תהליכי עיכול ותפקוד מערכת העיכול
  • הקלה בטחורים
  • מניעת סרטן המעי הגס
  • הסיבים התזונתיים מתנפחים בקיבה עם ספיחת חומרים אחרים ומספקים הרגשת שובע לאורך זמן רב
המשך קריאה
0
  7220 Hits
מתוייג ב:
7220 Hits

איכות גרעיני פופקורן סתיו 2012

חברים יקרים יש שינויים.

סוגת: לאחר כמה עונות מאכזבות רכשתי שתי שקיות של סוגת. חשבתי שיכול להיות שינוי כי היצרן טרח והדביק מדבקה המעידה שמדובר בסוג טוב יותר. ובכן במקרה זה יש אמת בפרסום. הפופקורן האמת טרי יותר ללא טעם לוואי שהיה בעבר. התיישבתי על קערה של פופקורן וניסיתי לפרק את התכונות לגורמים: מבחינת גודל הפופקורן הוא טוב יותר בהשוואה לסוגת מלפני כמה עונות אך אין הבדל משמעותי ביינו לבין מיה.

מיה:  יש לי הרגשה וקשה לי לאושש אותה שהגרעינים של מיה ירדו באיכות. לפני מספר עונות ממש התרגשתי לספר לכם על התפרחת הגדולה והטעם מצויין. שלא תבינו אותי לא כהלכה, האיכות עדיין טובה אבל לא מה שהייתה לפני מספר חודשים. 

להזכירכם קיימים בשוק סוגים נוספים הנארזים בידי שתי החברות, כמו רמי לוי ושופרסל הנארזים על ידי מיה ומגה שנארז ע"יה סוגת כמדומני.

תתי הסוגים לא נבדקו.

  סוגת מיה  
טעם 8.6 8.5  
גודל 8 8  
פריכות 8.5 8.4  
       

B2ap3 Thumbnail IMG 20120923 184134

 

 

 

המשך קריאה
0
  9943 Hits
9943 Hits

גרעיני פופקורן - מגה מול סוגת סתיו 2011

איך אומרים "מאיגרא רמא לבירא עמיקתא" .  יום שישי, רצים לסופר לעשות השלמות. לא אין לי כח לרוץ לרמי לוי בשביל כמה לחמניות, ארגז קולה ושקית של גרעיני פופקורן. 
אוי איזה טעות!!!!

לחמניה של 100 גרם במגה עלתה לי 3 ש"ח - צדק חברתי! 
ארגז של ששית קולה זירו עלה לי 38 ש"ח - צדק חברתי!
שקית של גרעיני פופקורן עלתה כ- 11 ש"ח - סביר אבל מסתבר ששילמתי על איכות של גרעינים ששוה לא יותר מ-6-7 ש"ח ולהלן הפירוט:

שני הסוגים נארזים על ידי סוגת. בדקתי 2 אריזות: אחת של סוגת בתוקף עד יוני 2012 ואחת של מגה בתוקף עד אוגוסט 2012.
מה להגיד: בהמשך לאיכות המתדרדרת של גרעיני הפופקורן של סוגת האריזה של מגה אפילו יותר גרועה:

גודל הפיצוח = בינוני
קרנצ'יות = בסדר
הטעם = נורא - יש טעם לוואי של מין סוג של עובש. עצמתי את הטעם והיה לי זיכרון של בית אריזה ישן או מכון תערובת מלא שקים ואבק ויונים מתעופפות.

חברים יקרים לי נראה שפשוט הסחורה לא טרייה. בשלב זה אני נשאר עם גרעיני מיה.

שבת שלום

המשך קריאה
1
  11017 Hits
11017 Hits

פריכות הפופקורן

 

פריכות הפופקורן או הפופקורן הקראנצ'י תלוי באיכות הגרעינים בראש וראשונה. גם בכמות השמן. מיד כשמוציאים מהסיר עדין ישנה הרבה לחות בסביבה שצריכה לצאת החוצה. לכן מומל להמתין כ- 2 דקות עד שהפופקורן יתקרר והלחות תעלם.

לאחר מכן במידה והפופקורן עומד הוא מתחיל לספוח אויר ולאט לאט הוא מתחיל לאבד מהפריכות שלו. במידה ואנו רוצים לשמור את הפופקורן לזמן ארוך יותר יש להוסיף שמן שישמור על רמת פריכות גבוהה. כמו כן יש לסגור את הפופקורן בשקית.

 

המשך קריאה
1
  10777 Hits
מתוייג ב:
10777 Hits

האם פופקורן בריא?

אני אוהב פופקורן. זה קל להכין, זה חם, זה מריח נפלא, וזה טבעי. פופקורן הוא חטיף בריא עשיר בסיבים. על מה צריך להקפיד?

יש להשגיח שכמות השמן והמלח תהיה נמוכה.

פופקורן עשיר בפחמימות (עמילן) ויש להתייחס איליו בהתאם:  אם אנו מתכננים לאכול פופקורן כדאי לוותר על הלחם או הבורקס (בטוח) באותו הערב.

אחת התכונות הבריאות של הפופקורן היא צורת אכילתו. מאחר ופופקורן נאכל לאורך זמן היא מלווה בתחושת שובע.

 

המשך קריאה
1
  15402 Hits
מתוייג ב:
15402 Hits

סוף סוף Lawry's הגיע לארץ

 

כניסות %1sLawry's הוא מלח תיבול מצויין למגוון מאכלים ובגלל זה פופקורן. לאחרונה הייתה לי בעיה להביא את זה מארה"ב מאחר ובשדה התעופה התייחסו אליו כחומר חשוד....

מאוד שמחתי לראות שכרגע ניתן לרכוש בסופרסל, המחיר בשמיים אבל נזה נשאר לאורך זמן.

b2ap3_thumbnail_lawrys-salt.jpg

 

המשך קריאה
1
  11671 Hits
11671 Hits

פופקורן קלאסי - הוראות שימוש לסירפופ

 

b2ap3_thumbnail_youtube-sirpop.png• הכנסו לסירפופ 1- 3 כפות שמן
• הכניסו חצי כוס גרגרי פופקורן מובחרים
• הדליקו את הכיריים לחום בינוני- גבוה
• סובבו את הידית במשך כל זמן הקליה
• הסירו מהכיריים כשקולות הפיצוחים מתחילים להפסק
• אין לסובב את הידית בכוח
• יש לרוקן את הסיר מיד ולתת לפופקורן להתקרר
• ניתן להוסיף מלח לפי הטעם

 

בתיאבון!!

 

המשך קריאה
1
  12701 Hits
12701 Hits

שמן לפופקורן + איכות גרעיני התירס אביב 2012

 

B2ap3 Thumbnail Popcorn Compareלאחר מספר נסיונות נוכחתי לדעת ששמן הקנולה של שמן זית הוא הטוב ביותר. אמנם הוא יקר מידי באופן ניכר לעומת שמני קנולה אחרים אבל הוא גם טעים יותר ולטענת היצרנים גם בריא יותר מאחר והוא מתחמצן פחות בטמפרטורות גבוהות. לגבי איכות הגרעינים אין שינוי מהותי. עדיין הגרעינים של מיה/רמי לוי הם הטעימים ומתפצחים בתורה הטובה ביותר. יש רק הערה אחת , האריזה של הגרעינים אינה חזקה והיא נקרעת לכן מומלץ להעביר את הגרעינים לכלי סגור.

המשך קריאה
4
  12854 Hits
12854 Hits