מתכונים

איכות גרעיני פופקורן קיץ 2013

איכות גרעיני פופקורן קיץ 2013

לפעמים  צריך מזל בחיים. 

אבוי נשארתי יומיים ללא פופקורן, לכן אישתי היקרה רצה לרמי לוי. מה רבה הייתה הפתעתה שלא היה עוף. רק מאוחר יותר נזכרנו שמדובר בעיד אל פיטר ולכן המשחטות מושבתות. טוב לפחות היא תהיא פופקורן. מאחר ולא היה סוגת היא קנתה שתי חבילות של גרעיני פופקורן מיה. חזרה הבייתה ומיד התנצלה שהיא יודעת אבל לא היה סוגת לכן עדיף גרעיני פופקורן של מיה מלא כלום.

בצהרים הכנתי את הסיר הראשון של היום. מיד כשהגרעינים התחילו להתפוצץ ידעתי שהולכת להיות הפתעה. כל פיצוץ היה "פיצוץ גרעיני"  תרתי משמע ! כשפתחתי את המכסה היגיע הסימן השני: ריח מצויין של פופקורן טרי. מיד לקחתי את האריזה ובדקתי: עדיף להשתמש לפני 17/01/2015 !!!  סימן שיש כאן סחורה חדשה!!

הטעם כמובן לא איכזב - טעם שכבר לא טעמיתי במשך כשנה וחצי. פופקורן מעולה .

 

המשך קריאה
0
  7633 Hits
7633 Hits

איך אומרים פופקורן בעברית?

המילה באנגלית Corn  התייחסה ביימי קדם לדגן או שעורה. באנגליה, "Corn" היה חיטה, ובסקוטלנד ואירלנד המילה התייחסה לשיבולת שועל.

הפופקורן העתיק ביותר שנמצא אי פעם התגלה במערת בת בניו מקסיקו בשנת 1948 ותיארוכו הוא של לפני כ -4,000 שנים.
ישנם עדויות של טכסים מהמאה ה -16 שכללו פופקורן.


בשנת 1519, הפופקורן נחשף לראשונה לעולם המודרני לעיני המרקיז הרנן קורטס. כשפלש למקסיקו ובא במגע עם האצטקים. 

בשנת  1650 קובו הספרדי כותב  "הם קלו סוג מסוים של תירס עד שהוא מתפוצץ. הם קוראים לזה pisancalla, והם משתמשים בו כממתק."

במאה ה-19 הכניסה מאסיבית של המחרשה בשדות ארה"ב הובילה לשתילה הנרחבת של תירס בארצות הברית.

בעברית נקרא הפופקורן: 

1. פִּצְפּוּצֵי תִּירָס
2. תירס קלוי
3. תִּירְסָּה

 

המשך קריאה
0
  7571 Hits
מתוייג ב:
7571 Hits

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

מתכון למתקדמים. הנאה צרופה

סוג מתכון: חטיפים
מנות: 2-4
מרכיבים
1 כף שמרים
⅛ כפית אבקה שום
⅛ כפית אבקה בצל
⅛ כפית כמון
⅛ כפית פפריקה
⅛ כפית צ'ילי גרוס (להתחיל עם קמצוץ)
¼ כפית מלח (אפשר להוסיף בסוף)
הוראות
מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים במשך מספר שניות  עד שיהפכו לאבקה אחידה.
מפזרים על 6-8 כוסות פופקורן שהוכנו עם שמן קנולה או שמן בטעם חמאה.

בתאבון.

 

מקור: http://www.frugalfreebiesanddeals.com/cheesy-taco-popcorn/

 

המשך קריאה
0
  7770 Hits
7770 Hits

פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר פירות וירקות

פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר פירות וירקות

לפי מחקר של אוניברסיטת סקרנטון המוניטין של פופקורן כחטיף מזון בריא עלה לאחרונה בכמה דרגות כאשר מדענים דיווחו לאחרונה כי הוא מכיל יותר חומרים נוגדי החמצון בשם "פוליפנולים" מאשר פירות וירקות.

החוקרים גילו כי בקליפה של גרעיני הפופקורן -חלק שכולם שונאים בשל נטייתה להיתפס בשיניים - למעשה יש את הריכוז הגבוה ביותר של פוליפנולים וסיבים תזונתיים. " מגיעות לקליפות האלה יותר כבוד " אומר ד"ר ג'ו וינסון "הם ממש גושי זהב תזונתיים".

המשך קריאה
0
  5414 Hits
מתוייג ב:
5414 Hits

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

כשאנחנו נכנסים היום לקולנוע אנחנו ישר מריחים ענן של  ניחוח פופקורן וחמאה.  בעבר, בתי קולנוע לא תמיד היו רוויים בריח המפתה של פופקורן וחמאה. ההיסטוריה של פופקורן נפגשת עם הקלנוע בתקופת השפל הגדול בארה"ב.  חדש יחסית -סימביוזה של טעם ומקום נוצר כדי להציל את תעשיית הקולנוע הצעירה מקריסה קרובה בתקופת השפל הגדול.

המשך קריאה
0
  9702 Hits
מתוייג ב:
9702 Hits

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה
0
  7299 Hits
7299 Hits

פופקורן תימני

פופקורן תימני

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה
2
  8930 Hits
8930 Hits

גרעיני פופקורן של הקולה מבגדד

גרעיני פופקורן של הקולה מבגדד

בביקורי התכופים בשופרסל במודיעין הבחנתי שליד עמדת הפיצוחים המופעלת על ידי זכיין של הקולה מבגדד. בד"כ איננו סוקרים מותגי פופקורן שהציבור הרחב אינו יכול להשיגו, אבל בשל חביבותו של המוכר בעמדה התפתתי, הסתקרנתי  ורכשתי שקית גרעיני פופקורן במיוחד לאחר שנאמר לי שמדובר בתוצרת ישראל. המחיר ברף הגבוה של מחירים כ -11 ש"ח לקילו. לאחר ההכנב התקבל פופקורן בגודל קצת יותר קטן מהפופקורן של מיה\ יותר פריך ובעל טעם יותר חזק.  מומלץ אבל מאחר ואיננו יכולים לומר מאיזה batch או משלוח הפופקורן  מגיע ( אין עליו תאריך תפוגה ) ההמלצה היא כללית בלבד.

 

המשך קריאה
2
  14266 Hits
14266 Hits

הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה

הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה

שמן בריאותי - לאחרונה ניתן להשיג שמן קנולה בכבישה קרה. שמן בכבישה קרה  עשיר בחומצות שומן  אומגה 3.  

אומגה 3 הינו רכיב חיוני בצריכת המזון והוא מועיל לפעולת הגוף בעשרות דרכים.  שמן קנולה מזוכך שאינו בכבישה קרה מכיל פחות אומגה 3 מאחר החומצה מתפרקת בתהליך הזיכוך וכן גם הדבר בטיגון. הבשורה הטובה היא שמאחר וטיגון הפופקורן בסירפופ מהיר הרבה יותר מכל סיר אחר, כמות האומגה 3 המתפרקת הינה קטנה משמעותית מהכנת פופקורן באמצעי אחר. בנוסף לכף הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה מעניקה לפופקורן גוון צהבהב ויפה.   

המשך קריאה
1
  17144 Hits
17144 Hits

מלח ישראלי בשוק

מלח ישראלי בשוק

היום באמת הופתעתי...עברתי בפיצוחיה נידחת ומצאתי מציאה. "מלח לפופקורן כמו בקלנוע" כך כתוב באריזה הביתית. אמרתי לעצמי למה לא לנסות? רכשתי  האריזה הקטנה . לא מצויין על האריזה
משקל - אז שקלתי ויצא משהו כ-120 גרם כולל האריזה - נראה שמדובר ב- 100 גרם של מוצר.

כשר

לעניין הטעם -  - טעים ולא דומיננטי מידי.

כל הכבוד על היוזמה

 

גיורא

 

 

 

 

המשך קריאה
1
  13641 Hits
מתוייג ב:
13641 Hits

פופקורן בטעם וואסאבי

פופקורן בטעם וואסאבי

​בטח אתם מכירים את האפונה בטעם וואסבי הנמכרת כמעט בכל חנות פיצוחים. ובכן ניסיתי לעשות פופקורן בטעם וואסבי

ובכן קניתי אבקת וואסבי  בפעמים הראשונות בזקתי קצת אבקה על הפופקורן המוכן. הטעם טעים אבל מורגש שהוא לא מתערבב כראוי בטעם הפופקורן. לאחר מכן נסיתי להכניס את האבקה כחלק מתהליך ההכנה. מתברר שהאבקה נשרפת די מהר. לכן ניסיתי להכניס את האבקה ממש בסופ ההכנה (15-20 שניות אחרונות)ץ  הריח עצמו לא ממש מגרה אבל הטעם לא רע. אני עדיין מחפש את המתכון המושלם בעזרת הוואסבי. אם למישהו יש רעיונות נוספים - נשמח לשמוע.

המשך קריאה
0
  2547 Hits
מתוייג ב:
2547 Hits

פופקורן חריף

פופקורן חריף

ממש מהפיכה! כבר כמה ימים שאני משתמש במתכון, מאחר וזה ממש ממכר: פשוט מאוד יש לחתוך 4-5 פרוסות מפלפל חריף ולזרוק לסיר לפני הפופקורן.  ממשיכים עם הכנה רגילה והמלחה לאחר ריקון הסיר.  הבעייה שעדיין לא פתרתי היא מידת החריפות: אנו לא יודעים מה מידת החריפות של כל פלפל - יתרה מזאת הקצה החד של הפלפל הוא בדרך כלל פחות חריף מהחלק הקרוב לגבעול (פטוטרת) - כך שיש לשים לב למידת החריפות.

אזהרה !  לאחר ההכנה ו/או לאחר האכילה יש לשטוף ידים היטב עם סבון. במידה ולא תעשו זאת ותגעו בעיניים - תרגישו זאת טוב טוב.

 

 

 

 

המשך קריאה
0
  3177 Hits
מתוייג ב:
3177 Hits