מתכונים

גרעיני פופקורן - מגה מול סוגת סתיו 2011

איך אומרים "מאיגרא רמא לבירא עמיקתא" .  יום שישי, רצים לסופר לעשות השלמות. לא אין לי כח לרוץ לרמי לוי בשביל כמה לחמניות, ארגז קולה ושקית של גרעיני פופקורן. 
אוי איזה טעות!!!!

לחמניה של 100 גרם במגה עלתה לי 3 ש"ח - צדק חברתי! 
ארגז של ששית קולה זירו עלה לי 38 ש"ח - צדק חברתי!
שקית של גרעיני פופקורן עלתה כ- 11 ש"ח - סביר אבל מסתבר ששילמתי על איכות של גרעינים ששוה לא יותר מ-6-7 ש"ח ולהלן הפירוט:

שני הסוגים נארזים על ידי סוגת. בדקתי 2 אריזות: אחת של סוגת בתוקף עד יוני 2012 ואחת של מגה בתוקף עד אוגוסט 2012.
מה להגיד: בהמשך לאיכות המתדרדרת של גרעיני הפופקורן של סוגת האריזה של מגה אפילו יותר גרועה:

גודל הפיצוח = בינוני
קרנצ'יות = בסדר
הטעם = נורא - יש טעם לוואי של מין סוג של עובש. עצמתי את הטעם והיה לי זיכרון של בית אריזה ישן או מכון תערובת מלא שקים ואבק ויונים מתעופפות.

חברים יקרים לי נראה שפשוט הסחורה לא טרייה. בשלב זה אני נשאר עם גרעיני מיה.

שבת שלום

המשך קריאה
1
  10191 Hits
10191 Hits

פופקורן זעתר

 

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם? חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

 

פופקורן בטעם זעתר

 

פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

 

 

להכנה:
3 כפות שמן
2 כפות זעתר
חצי כוס גרעיני פופקורן
מלח לפי הטעם

 

 

 

להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה
להוסיף מלח לפי הטעם.

 

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.

 

הצלחה מובטחת!

 

המשך קריאה
1
  10842 Hits
מתוייג ב:
10842 Hits

פופקורן מתוק

רכיבים:

0.5 כוס סוכר
כף סירופ תירס
כף מים
חצי כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן (או חמאה)
קצת מלח

בסיר קטן יש לחמם את הרכיבים על אש בינונית במשך כ- 6 דקות. במקביל יש להכין פופקורן בסירפופ כרגיל. יש לרוקן את הפופקורן לקערה גדולה, ולצקת את רוטב הקרמל על הפופקורן המוכן תוך עירבוב. יש להמתין שהפופקורן יתקרר ויתייבש, ולפורר את הגושים הגדולים.

אין צורך להגיש - זה בטוח ייגמר לפני כן...

המשך קריאה
1
  12644 Hits
12644 Hits

פופקורן קינמון מתוק

 

החומרים:

1/2 כוס פופקורן (160 גר')
3 כפות שמן
2 כפות סוכר (ניתן להשתמש גם באבקת סוכר)
כפית קנמון
מלח

 

בקערית קטנה מערבבית את הסוכר הקינמון וקצת מלח. מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות. בגמר ההכנה מורידים מהכיריים ומרוקנים מיד לקערה גדולה. מערבבים היטב עם תערובת הסוכר והקינמון.

המשך קריאה
1
  11440 Hits
11440 Hits

איכות גרעיני פופקורן סתיו 2012

חברים יקרים יש שינויים.

סוגת: לאחר כמה עונות מאכזבות רכשתי שתי שקיות של סוגת. חשבתי שיכול להיות שינוי כי היצרן טרח והדביק מדבקה המעידה שמדובר בסוג טוב יותר. ובכן במקרה זה יש אמת בפרסום. הפופקורן האמת טרי יותר ללא טעם לוואי שהיה בעבר. התיישבתי על קערה של פופקורן וניסיתי לפרק את התכונות לגורמים: מבחינת גודל הפופקורן הוא טוב יותר בהשוואה לסוגת מלפני כמה עונות אך אין הבדל משמעותי ביינו לבין מיה.

מיה:  יש לי הרגשה וקשה לי לאושש אותה שהגרעינים של מיה ירדו באיכות. לפני מספר עונות ממש התרגשתי לספר לכם על התפרחת הגדולה והטעם מצויין. שלא תבינו אותי לא כהלכה, האיכות עדיין טובה אבל לא מה שהייתה לפני מספר חודשים. 

להזכירכם קיימים בשוק סוגים נוספים הנארזים בידי שתי החברות, כמו רמי לוי ושופרסל הנארזים על ידי מיה ומגה שנארז ע"יה סוגת כמדומני.

תתי הסוגים לא נבדקו.

  סוגת מיה  
טעם 8.6 8.5  
גודל 8 8  
פריכות 8.5 8.4  
       

 

 

 

המשך קריאה
0
  9271 Hits
9271 Hits

מה היתרונות של הסיבים תזונתיים בפופקורן?

  • סיוע בהפחתת ה- LDL הכולוסטורול הרע
  • שיפור תהליכי עיכול ותפקוד מערכת העיכול
  • הקלה בטחורים
  • מניעת סרטן המעי הגס
  • הסיבים התזונתיים מתנפחים בקיבה עם ספיחת חומרים אחרים ומספקים הרגשת שובע לאורך זמן רב
המשך קריאה
0
  6536 Hits
מתוייג ב:
6536 Hits

פופקורן עם חמאת בוטנים

  • 0.5 כוס גרעיני פופקורן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חטיפי חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם

הוראות: מכינים פופקורן על פי ההוראות . בעודו חם, מכניסים את חטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים.

בכלי אחר ממיסים את החמאה ואת אגוזי המלח, ובוזקים על הפופקורן.

תכינו הרבה מפיות....

המשך קריאה
0
  10973 Hits
10973 Hits

פופקורן ישראלי!

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם?
חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

פופקורן בטעם זעתר


פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

להכנה:

  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות זעתר
  • חצי כוס גרעיני פופקורן
  • מלח לפי הטעם


להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה

להוסיף מלח לפי הטעם.

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.


הצלחה מובטחת!

המשך קריאה
0
  9372 Hits
9372 Hits

שוקולד פפופקורן בר

 

המצרכים

  • חפיסת שוקולד חלב מפורר לחתיכות
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חמאה או מרגרינה
  • 6 כוסות פופקורן מוכן
  • רבע כוס סירופ תירס בהיר
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס אבקת סוכר

 

 

כ 45 דקות לפני ההגשה מבשלים את חתיכות שוקולד, החמאה וסירופ תירס על חום גבוה למשך 3 - 4 דקות תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד.

מוסיפים את אבקת סוכר ותמצית וניל, לאחר מכן מוסיפים את הפופקורן והקוקוס לתערובת השוקולד.

מערבבים בעדינות על לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים לתבנית אפייה משומנת ונותנים להתקרר.

נועלים את הדלת שלא יבואו אורחים ובתאבון.

 

המשך קריאה
0
  8925 Hits
מתוייג ב:
8925 Hits

פופקורן בטעם שום

פשוט וקל!

מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות.

מיד עם ריקון הסיר, מוסיפים תבלין של אבקת שום וצמחים.

מוסיפים מלח על פי הטעם ונהנים.

המשך קריאה
0
  8795 Hits
8795 Hits

אריזה חדשה לפופקורן של סוגת

גרעיני פופקורן להכנה בסירלאחרונה מצאתי אריזה חדשה של גרעיני הפופקורן של חברת סוגת. האריזה של 800 גרם והחידוש הוא בואקום. על פניו נראה מעניין לבדוק איך משפיעה אריזת הוואקום על טריות הפופקורן.

רכשתי שקית אחת במחיר גבוה ביותר מ-20% מהמחיר הרגיל ומה אגיד לכם? אני חייב לציין שדי התאכזבתי וחוץ מה תסססססססס הארוך שנשמע בפתיחת השקית לא ממש הרגשתי בהבדל בטעם או בפריכות.

לעניות דעתי חבל על הכסף.

 

המשך קריאה
0
  8541 Hits
מתוייג ב:
8541 Hits

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

איזה יופי של שילוב: חריף מתוק ומלוח. רוצים להכניס קצת "פלפל" לטעם? הוסיפו בשלב ההכנה כף אחת או שתיים של צ'ילי מתוק. יש להוריד את האש לדרגת בינונית-גבוהה ולקחת בחשבון שזמן ההכנה מתארך קצת. להקפיד לסובב כל הזמן כדי שהגרעינים לא ידבקו לסיר.

בגמר ההכנה יש לרוקן ולהוסיף מלח על פי הטעם. יוצא פופקורן קצת חריך, קצת מתוק וקצת מלוח אך בעיקר מאוד קראנצ'י. 

שימו לב שלמרות הסוכר ברוטב - הסיר נשאר נקי.

 

המשך קריאה
0
  9229 Hits
9229 Hits

פופקורן מהסרטים בטעם קולנוע!

פופקורן בטעם חמאה עם אפיולהאחד מהניסויים שלי לאחרונה הוכתר בהצלחה מרובה.  עץ הזית הוציאה 2 שמנים חדשים פרווה. 

קניתי את שמן הקנולה בטעם חמאה. יותר יקר משמן רגיל אבל הטעם: חבל על הזמן. מומלץ מאוד.

הבעייה היחידה היא שהריח של ההכנה מזעיק את כל באי הבית...

עדכון: לאחרונה ניסיתי גם את השמן בטעם אגוזים. לצערי אין כמעט הבדל בטעם בין שמן קנולה רגיל. לכן מומלץ רק השמן בטעם חמאה למי שאוהב טעם עמוק של פופקורן.

 

המשך קריאה
0
  8671 Hits
מתוייג ב:
8671 Hits

פופקורן בטעם רוזמרין ולימון

טעם מיוחד!

 

הכינו פופקורן רגיל בסירפופ על פי הכנת פופקורן ורוקנו אל קערה.

בסיר קטן חממו 5 כפות של חמאה.

לאחר שהחמאה מתחממת הוסיפו 2-3 כפות של רוזמרין קצוץ וכף של לימון מגורד לחמאה והורידו מהכיריים.

לאחר מנוחה קלה של מספר דקות, צקו את רוטב החמאה על הפופקורן תוך כדי ערבוב והוסיפו מלח על פי הטעם.

בתאבון.

המשך קריאה
0
  6852 Hits
6852 Hits

פופקורן מתוק דיאטטי מבלי ללכלך את הסיר

פופקורן מתןק דיאטטי כל אחד אוהב פופקורן מתוק. מצד שני אף אחד לא אוהב לנקות את הסיר. מה עושים?

מתחילים להכין פופקורן בצורה רגילה:

מכניסים את השמן ואת גרעיני הפופקורן, ואז לוקחים ממתיק דיאטטי (חשוב לבדוק שהוא מתאים לבישול) ונותנים 3-4 שפריצים קטנים ( לפי הטעם).

ממשיכים לערבב כרגיל על אש בינונית-גבוהה.

לאחר ריקון הסיר מוסיפים מלחת ממתינים 2 דקות שהפופקורן יתייבש מהלחות וקדימה הסתער...

 

בתאבון

 

המשך קריאה
0
  6934 Hits
6934 Hits

איכות גרעיני פופקורן קיץ 2013

איכות גרעיני פופקורן קיץ 2013

לפעמים  צריך מזל בחיים. 

אבוי נשארתי יומיים ללא פופקורן, לכן אישתי היקרה רצה לרמי לוי. מה רבה הייתה הפתעתה שלא היה עוף. רק מאוחר יותר נזכרנו שמדובר בעיד אל פיטר ולכן המשחטות מושבתות. טוב לפחות היא תהיא פופקורן. מאחר ולא היה סוגת היא קנתה שתי חבילות של גרעיני פופקורן מיה. חזרה הבייתה ומיד התנצלה שהיא יודעת אבל לא היה סוגת לכן עדיף גרעיני פופקורן של מיה מלא כלום.

בצהרים הכנתי את הסיר הראשון של היום. מיד כשהגרעינים התחילו להתפוצץ ידעתי שהולכת להיות הפתעה. כל פיצוץ היה "פיצוץ גרעיני"  תרתי משמע ! כשפתחתי את המכסה היגיע הסימן השני: ריח מצויין של פופקורן טרי. מיד לקחתי את האריזה ובדקתי: עדיף להשתמש לפני 17/01/2015 !!!  סימן שיש כאן סחורה חדשה!!

הטעם כמובן לא איכזב - טעם שכבר לא טעמיתי במשך כשנה וחצי. פופקורן מעולה .

 

המשך קריאה
0
  7633 Hits
7633 Hits

איך אומרים פופקורן בעברית?

המילה באנגלית Corn  התייחסה ביימי קדם לדגן או שעורה. באנגליה, "Corn" היה חיטה, ובסקוטלנד ואירלנד המילה התייחסה לשיבולת שועל.

הפופקורן העתיק ביותר שנמצא אי פעם התגלה במערת בת בניו מקסיקו בשנת 1948 ותיארוכו הוא של לפני כ -4,000 שנים.
ישנם עדויות של טכסים מהמאה ה -16 שכללו פופקורן.


בשנת 1519, הפופקורן נחשף לראשונה לעולם המודרני לעיני המרקיז הרנן קורטס. כשפלש למקסיקו ובא במגע עם האצטקים. 

בשנת  1650 קובו הספרדי כותב  "הם קלו סוג מסוים של תירס עד שהוא מתפוצץ. הם קוראים לזה pisancalla, והם משתמשים בו כממתק."

במאה ה-19 הכניסה מאסיבית של המחרשה בשדות ארה"ב הובילה לשתילה הנרחבת של תירס בארצות הברית.

בעברית נקרא הפופקורן: 

1. פִּצְפּוּצֵי תִּירָס
2. תירס קלוי
3. תִּירְסָּה

 

המשך קריאה
0
  7571 Hits
מתוייג ב:
7571 Hits

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

מתכון למתקדמים. הנאה צרופה

סוג מתכון: חטיפים
מנות: 2-4
מרכיבים
1 כף שמרים
⅛ כפית אבקה שום
⅛ כפית אבקה בצל
⅛ כפית כמון
⅛ כפית פפריקה
⅛ כפית צ'ילי גרוס (להתחיל עם קמצוץ)
¼ כפית מלח (אפשר להוסיף בסוף)
הוראות
מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים במשך מספר שניות  עד שיהפכו לאבקה אחידה.
מפזרים על 6-8 כוסות פופקורן שהוכנו עם שמן קנולה או שמן בטעם חמאה.

בתאבון.

 

מקור: http://www.frugalfreebiesanddeals.com/cheesy-taco-popcorn/

 

המשך קריאה
0
  7770 Hits
7770 Hits

פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר פירות וירקות

פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מאשר פירות וירקות

לפי מחקר של אוניברסיטת סקרנטון המוניטין של פופקורן כחטיף מזון בריא עלה לאחרונה בכמה דרגות כאשר מדענים דיווחו לאחרונה כי הוא מכיל יותר חומרים נוגדי החמצון בשם "פוליפנולים" מאשר פירות וירקות.

החוקרים גילו כי בקליפה של גרעיני הפופקורן -חלק שכולם שונאים בשל נטייתה להיתפס בשיניים - למעשה יש את הריכוז הגבוה ביותר של פוליפנולים וסיבים תזונתיים. " מגיעות לקליפות האלה יותר כבוד " אומר ד"ר ג'ו וינסון "הם ממש גושי זהב תזונתיים".

המשך קריאה
0
  5414 Hits
מתוייג ב:
5414 Hits

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

כשאנחנו נכנסים היום לקולנוע אנחנו ישר מריחים ענן של  ניחוח פופקורן וחמאה.  בעבר, בתי קולנוע לא תמיד היו רוויים בריח המפתה של פופקורן וחמאה. ההיסטוריה של פופקורן נפגשת עם הקלנוע בתקופת השפל הגדול בארה"ב.  חדש יחסית -סימביוזה של טעם ומקום נוצר כדי להציל את תעשיית הקולנוע הצעירה מקריסה קרובה בתקופת השפל הגדול.

המשך קריאה
0
  9702 Hits
מתוייג ב:
9702 Hits

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה
0
  7299 Hits
7299 Hits

פופקורן תימני

פופקורן תימני

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה
2
  8930 Hits
8930 Hits

גרעיני פופקורן של הקולה מבגדד

גרעיני פופקורן של הקולה מבגדד

בביקורי התכופים בשופרסל במודיעין הבחנתי שליד עמדת הפיצוחים המופעלת על ידי זכיין של הקולה מבגדד. בד"כ איננו סוקרים מותגי פופקורן שהציבור הרחב אינו יכול להשיגו, אבל בשל חביבותו של המוכר בעמדה התפתתי, הסתקרנתי  ורכשתי שקית גרעיני פופקורן במיוחד לאחר שנאמר לי שמדובר בתוצרת ישראל. המחיר ברף הגבוה של מחירים כ -11 ש"ח לקילו. לאחר ההכנב התקבל פופקורן בגודל קצת יותר קטן מהפופקורן של מיה\ יותר פריך ובעל טעם יותר חזק.  מומלץ אבל מאחר ואיננו יכולים לומר מאיזה batch או משלוח הפופקורן  מגיע ( אין עליו תאריך תפוגה ) ההמלצה היא כללית בלבד.

 

המשך קריאה
2
  14266 Hits
14266 Hits

הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה

הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה

שמן בריאותי - לאחרונה ניתן להשיג שמן קנולה בכבישה קרה. שמן בכבישה קרה  עשיר בחומצות שומן  אומגה 3.  

אומגה 3 הינו רכיב חיוני בצריכת המזון והוא מועיל לפעולת הגוף בעשרות דרכים.  שמן קנולה מזוכך שאינו בכבישה קרה מכיל פחות אומגה 3 מאחר החומצה מתפרקת בתהליך הזיכוך וכן גם הדבר בטיגון. הבשורה הטובה היא שמאחר וטיגון הפופקורן בסירפופ מהיר הרבה יותר מכל סיר אחר, כמות האומגה 3 המתפרקת הינה קטנה משמעותית מהכנת פופקורן באמצעי אחר. בנוסף לכף הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה מעניקה לפופקורן גוון צהבהב ויפה.   

המשך קריאה
1
  17144 Hits
17144 Hits

מלח ישראלי בשוק

מלח ישראלי בשוק

היום באמת הופתעתי...עברתי בפיצוחיה נידחת ומצאתי מציאה. "מלח לפופקורן כמו בקלנוע" כך כתוב באריזה הביתית. אמרתי לעצמי למה לא לנסות? רכשתי  האריזה הקטנה . לא מצויין על האריזה
משקל - אז שקלתי ויצא משהו כ-120 גרם כולל האריזה - נראה שמדובר ב- 100 גרם של מוצר.

כשר

לעניין הטעם -  - טעים ולא דומיננטי מידי.

כל הכבוד על היוזמה

 

גיורא

 

 

 

 

המשך קריאה
1
  13641 Hits
מתוייג ב:
13641 Hits

פופקורן בטעם וואסאבי

פופקורן בטעם וואסאבי

​בטח אתם מכירים את האפונה בטעם וואסבי הנמכרת כמעט בכל חנות פיצוחים. ובכן ניסיתי לעשות פופקורן בטעם וואסבי

ובכן קניתי אבקת וואסבי  בפעמים הראשונות בזקתי קצת אבקה על הפופקורן המוכן. הטעם טעים אבל מורגש שהוא לא מתערבב כראוי בטעם הפופקורן. לאחר מכן נסיתי להכניס את האבקה כחלק מתהליך ההכנה. מתברר שהאבקה נשרפת די מהר. לכן ניסיתי להכניס את האבקה ממש בסופ ההכנה (15-20 שניות אחרונות)ץ  הריח עצמו לא ממש מגרה אבל הטעם לא רע. אני עדיין מחפש את המתכון המושלם בעזרת הוואסבי. אם למישהו יש רעיונות נוספים - נשמח לשמוע.

המשך קריאה
0
  2547 Hits
מתוייג ב:
2547 Hits

פופקורן חריף

פופקורן חריף

ממש מהפיכה! כבר כמה ימים שאני משתמש במתכון, מאחר וזה ממש ממכר: פשוט מאוד יש לחתוך 4-5 פרוסות מפלפל חריף ולזרוק לסיר לפני הפופקורן.  ממשיכים עם הכנה רגילה והמלחה לאחר ריקון הסיר.  הבעייה שעדיין לא פתרתי היא מידת החריפות: אנו לא יודעים מה מידת החריפות של כל פלפל - יתרה מזאת הקצה החד של הפלפל הוא בדרך כלל פחות חריף מהחלק הקרוב לגבעול (פטוטרת) - כך שיש לשים לב למידת החריפות.

אזהרה !  לאחר ההכנה ו/או לאחר האכילה יש לשטוף ידים היטב עם סבון. במידה ולא תעשו זאת ותגעו בעיניים - תרגישו זאת טוב טוב.

 

 

 

 

המשך קריאה
0
  3177 Hits
מתוייג ב:
3177 Hits