מתכונים


• הכנסו לסירפופ 1- 3 כפות שמן
   
• הכניסו חצי כוס גרגרי פופקורן מובחרים
   
• הדליקו את הכיריים לחום בינוני- גבוה
   
• סובבו את הידית במשך כל זמן הקליה
   
• הסירו מהכיריים כשקולות הפיצוחים מתחילים להפסק
   
• אין לסובב את הידית בכוח
   
• יש לרוקן את הסיר מיד ולתת לפופקורן להתקרר
   
• ניתן להוסיף מלח לפי הטעם
   
 
 
אנא שלחו לנו מתכונים מעניינים ונשתדל לפרסמם.
המשך קריאה

קישורים

דיאטה - מירי בלקין, מומחית דיאטה להרזיה המעבירה קבוצות דיאטה ותוכנית דיאטה און ליין בה ניתן להרכיב תפריט דיאטה אישי דרך האינטרנט.

שמות - הדפסת סובלימציה איכותית על מתנות שונות:דובונים, חולצות, ספלים - עיצוב שמות עבריים על מתנות לחו"ל

דיאטה - אימון דיאטה קורס אימון לירידה במשקל

המשך קריאה

להלן מספר עובדות מעניינות על הפופקורן בהיבט התזונתי וכיצד פופקורן יכול לסייע לכם בעת בביצוע דיאטה

פופקורן וערכים תזונתיים

מנת הגשה של פופקורן שווה לכוס אחת של פופקורן ויש בה כ8 גרם פופקורן מוכן.
כוס פופקורן היא בעלת ערך קלורי של כ31 קלוריות, 25 קלוריות מגיעים מפחמימות, 3 גרם משומן ו2.8 גרם מחלבונים
תכולת החלבון בכוס פופקורן היא 1 גרם.
סה"כ כמות השומן במנת הגשה היא 0.4 גרם (בכמות זו מצויים 4.8 מ"ג של חומצת שומן אומגה 3 ו200 מ"ג אומגה 6).
המדד הגליקמי של פופקורן הוא די גבוה - 55-87, אולם העומס הגליקמי הוא מאוד נמוך - 3.
אינדקס גליקמי גבוה = מעל ל70.
עומס גליקמי נמוך = קטן מ10. 
ההבדל בין אינדקס גליקמי לעומס גליקמי הוא:
שאינדקס גליקמי מעיד על מהירות הפיכת הפחמימות לסוכרים בדם.
ואילו עומס גליקמי מעיד על כמות הפחמימות שהופכת לסוכר בדם.
העומס הגליקמי הוא מדד חדש יותר ונכון יותר מהאינדקס הגליקמי.
בעיקרון רצוי לשמור את צריכת המזון כך שסה"כ העומס הגליקמי לא יעלה על 100 ביום (לסוכרתיים אף רצוי פחות מכך).


דיאטה ופופקורן


בוודאי שמעתם על דיאטת פופקורן, אז חשוב שתבינו שדיאטת פופקורן היא לא דיאטה מומלצת.
ובכלל כל דיאטה שמכילה רק מרכיב מזון אחד כמו: דיאטת אשכוליות או דיאטת פופקורן או דיאטת כרוב היא לא דיאטה מומלצת, משום שהיא עלולה לגרום למחסור
בנוטריינטים חשובים.
אבל, פופקורן יכול בהחלט לסייע לכם לבצע דיאטה.
אם אתם מבצעים דיאטה ובא לכם לנשנש משהו מלוח וקריספי, פופקורן יכול לשמש כחטיף מעולה.
גרעין הפופקורן תופח לגודל שהוא פי 30 מגודלו המקורי, תכונה זו עושה אותו אידאלי לרגעי משבר בדיאטה.
רגעי משבר בהם בא לכם לאכול והרבה!
בגלל הצפיפות האנרגטית הנמוכה של הפופקורן, אתם יכולים לאכול כמות רבה של פופקורן ולמעשה לצרוך כמות קלוריות
נמוכה יחסית בהשוואה למזונות אחרים כמו: לחם, קרקרים, חטיפי בריאות וכדומה.

אז בהצלחה בדיאטה ובתאבון

המשך קריאה

כשאנחנו נכנסים היום לקולנוע אנחנו ישר מריחים ענן של  ניחוח פופקורן וחמאה.  בעבר, בתי קולנוע לא תמיד היו רוויים בריח המפתה של פופקורן וחמאה. ההיסטוריה של פופקורן נפגשת עם הקלנוע בתקופת השפל הגדול בארה"ב.  חדש יחסית -סימביוזה של טעם ומקום נוצר כדי להציל את תעשיית הקולנוע הצעירה מקריסה קרובה בתקופת השפל הגדול.

המשך קריאה

 

איזה כיף לקבל הודעה שכזו:

 

"היי, קניתי את הסיר לפני יותר משנה ורציתי להגיד שהמוצר פשוט מעולה!

 

הכנתי סרטון שנמצא ב-youtube שבו אני מראה איך להכין פופקורן ומשתמש כמובן בסירפופ. אתה מוזמן לצפות ולשים באתר (-:

 

 

 

המשך קריאה

ישנם חמישה מינים של תירס ופופקורן הוא היחיד שמתפוצץ. ישנם שלל צבעים לגרעינים ומגוון של גדלים.  סוגי הפופקורן כוללים שתי צורות בסיסיות: פופקורן עגול ופופקורן בצורה של פטריה. טעם הפופקורן משתנה לפי סוג. פופקורן הצהוב הוא הנפוץ ביותר ומפיק את הפופקורן הגדול ביותר.

פופקורן הוא מזון בריא אשר מסייע בעיכול. גורמים רפואיים ובריאותיים רואים בפופקורן כהשלמת ארוחה מצוינת. תוספת של פופקורן  ללא סוכר, וללא שומן ביא דרך מצויינת  להוסיף סיבים לתזונה. פופקורן הוא  מקור טוב של אנרגיית פחמימות וסיבים תזונתיים.

בפופקורן יש :

• יותר חלבון מכל דגן אחר;

• יותר ברזל מאשר ביצים, בוטנים, תרד או בשר בקר צלוי;

• יותר זרחן וסיבים מאשר צ'יפס, בייגלה או גביעי גלידה

• 1 גרם של סיבים לכל כוס - דומה ל  1/2 כוס פתיתי סובין.

גרעין לא מפוצח של פופקורן כולל: 

-71 פחמימות אחוזים (בעיקר עמילן)
- חלבון 10.5 אחוזים
- שומן 3 אחוזים
- מים 13.5 אחוזים
- 2 אחוזים של מים מינרליים 

מקור: National Popcorn Institute

 

 

המשך קריאה

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה

יש מספר שינויים באיכות הגרעינים. אם בסקירה האחרונה המלצנו על גרעיני פופקורן של מיה, הרי שסוגת הביאה על פי טעמינו סחורה חדשה ומשובחת. לכן המלצתינו היא כעת לרכוש סוגת ולשים לב לתאריך תפוגת השקית. יש תמיד לוודא שהסחורה טרייה.

ובשולי הבדיקה: התאכזבנו לגלות תוך כדי הבדיקה את הסודות של תעשיית המותגים. נסינו גם לבדוק את גרעיני הפופקורן של מיה שנשארו ברמה טובה, ואת גרעיני הפופקורן תחת המותג של שופרסל. לכאורה מאחר והאחרונים נארזים על ידי מיה (וזה לא סוד גדול, זה מצויין על השקית)  סברנו שאיכות הגרעינים תהיה זהה. לעניות דעתינו הקניינים בשופרסל התעקשו כנראה על המחיר כדי שנקבל שקית גרעיני פופקורן ממותגת במחיר טוב. מה שכנראה הם לא עשו זו בדיקת איכות: הגרעינים שנארזו בשקית של שופרסל היו מתחת לכל ביקורת. פיצוח קטן וחלש, וניכר שהסחורה היא לא משובחת לטעמינו בלשון המעטה.

אמנם רוב האנשים אינם בודקים באופן קבוע את איכות גרעיני הפופקורן אלא בודקים ישר את המחיר. ולכן מומלץ לרכוש פופקורן באיכות טובה גם אם השקית עולה 2 שקלים יותר. 

 

המשך קריאה

בביקורי התכופים בשופרסל במודיעין הבחנתי שליד עמדת הפיצוחים המופעלת על ידי זכיין של הקולה מבגדד. בד"כ איננו סוקרים מותגי פופקורן שהציבור הרחב אינו יכול להשיגו, אבל בשל חביבותו של המוכר בעמדה התפתתי, הסתקרנתי  ורכשתי שקית גרעיני פופקורן במיוחד לאחר שנאמר לי שמדובר בתוצרת ישראל. המחיר ברף הגבוה של מחירים כ -11 ש"ח לקילו. לאחר ההכנב התקבל פופקורן בגודל קצת יותר קטן מהפופקורן של מיה\ יותר פריך ובעל טעם יותר חזק.  מומלץ אבל מאחר ואיננו יכולים לומר מאיזה batch או משלוח הפופקורן  מגיע ( אין עליו תאריך תפוגה ) ההמלצה היא כללית בלבד.

 

המשך קריאה

שמן בריאותי - לאחרונה ניתן להשיג שמן קנולה בכבישה קרה. שמן בכבישה קרה  עשיר בחומצות שומן  אומגה 3.  

אומגה 3 הינו רכיב חיוני בצריכת המזון והוא מועיל לפעולת הגוף בעשרות דרכים.  שמן קנולה מזוכך שאינו בכבישה קרה מכיל פחות אומגה 3 מאחר החומצה מתפרקת בתהליך הזיכוך וכן גם הדבר בטיגון. הבשורה הטובה היא שמאחר וטיגון הפופקורן בסירפופ מהיר הרבה יותר מכל סיר אחר, כמות האומגה 3 המתפרקת הינה קטנה משמעותית מהכנת פופקורן באמצעי אחר. בנוסף לכף הכנת פופקורן בשמן קנולה בכבישה קרה מעניקה לפופקורן גוון צהבהב ויפה.   

המשך קריאה

ממש לפני תחילת שנת 2015 הזדמנה לי שקית גרעיני פופקורן באיכות ממש מצויינת: לא זה לא הנדנדה של סוגת ומיה. המדובר בגרעינים של "גרעיני עפולה חממה" עם תאריך תפוגה של נובמסר 2011. הגרעיניפ טריים ביותר, תפרחות הפופקורן גדולות מאוד והטעם בהתאם : חבל על הזמן.המחיר 4.5 ש"ח לחצי קילו ממש טוב. בקיצור נסו להשיג אותם בחנויות הפיצוחים ולא ברשתות השיווק.

 

 

המשך קריאה

היום באמת הופתעתי...עברתי בפיצוחיה נידחת ומצאתי מציאה. "מלח לפופקורן כמו בקלנוע" כך כתוב באריזה הביתית. אמרתי לעצמי למה לא לנסות? רכשתי  האריזה הקטנה . לא מצויין על האריזה
משקל - אז שקלתי ויצא משהו כ-120 גרם כולל האריזה - נראה שמדובר ב- 100 גרם של מוצר.

כשר

לעניין הטעם -  - טעים ולא דומיננטי מידי.

כל הכבוד על היוזמה

 

גיורא

 

 

 

 

המשך קריאה

הגיעה אלי השאלה הבאה:

שלום רב,

סוף סוף אני מוצא מקום לשאלה מקצועית -
בתור מכור לפופקורן רכשתי לאחרונה מכשיר פופקורן שנראה כמו הגירסה המוקטנת של המכונות באולמות הקולנוע. התחלתי לרכוש גרעינים מהמותגים "סוגת" ו-"מיה", וניסיתי עם שמן תירס וקנולה (בנפרד כמובן).
משום מה, הפופקורן יוצא לי אומנם גדול ותפוח אבל בזמן האכילה הם הופכים ל"שטוחים" , כאילו אני לועס פלסטיק! אני לא מבין למה אני לא מצליח להגיע לרמת הפופקורן האוורירי והמתפצח בדיוק כמו בקולנוע? מישהו יכול לספק לי הסבר או טיפ בנידון?
תודה רבה

חימי

 

ובכן מצד אחד כנראה יש אחוז גבוה של לחות בגרעינים אבל מאידך זה גם סימן שהם טריים. מה שאני הייתי עושה זה להוסיף קצת שמן לפצח על חום גבוה אך בעיקר לרוקן מיד את הסיר ולתת לפופקורן לנוח דקה או שתיים.

בהצלחה.

גיורא

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE HE

המשך קריאה
ציון 6

​גם הפעם ישנם שינויי באיכות הגרעינים. בפעם הקודמת המלצנו בחום על הגרעינים ברשת קליית חממה. לצערי האיכות בשבועות האחרונים קצת ירדה. אין הרגשה של פופקורן טרי לכן הציון שהם מקבלים עכשיו הוא 7.5.  בדקנו גם את האריזה של פופקורן של שופרסל שנארז על ידי מיה. לצערי מיד לאחר הפיצוי ישנו ריח קל של עובש שמעיד כנראה על פופקורן שאינו טרי . ציון 6. לבסוף בדקנו את סוגת. הפעם ישנה סחורה טרייה יותר הפופקורן סביר אך לא יוצא מן הכלל. ציון 8.


המשך קריאה

​בטח אתם מכירים את האפונה בטעם וואסבי הנמכרת כמעט בכל חנות פיצוחים. ובכן ניסיתי לעשות פופקורן בטעם וואסבי

ובכן קניתי אבקת וואסבי  בפעמים הראשונות בזקתי קצת אבקה על הפופקורן המוכן. הטעם טעים אבל מורגש שהוא לא מתערבב כראוי בטעם הפופקורן. לאחר מכן נסיתי להכניס את האבקה כחלק מתהליך ההכנה. מתברר שהאבקה נשרפת די מהר. לכן ניסיתי להכניס את האבקה ממש בסופ ההכנה (15-20 שניות אחרונות)ץ  הריח עצמו לא ממש מגרה אבל הטעם לא רע. אני עדיין מחפש את המתכון המושלם בעזרת הוואסבי. אם למישהו יש רעיונות נוספים - נשמח לשמוע.

המשך קריאה

​הפעם ערכנו בדיקה צמודה. הכנו סיר פופקורן עם גרעיני מיה, ניקינו את הסיר והכנו סיר פופקורן עם גרעיני סוגת. זמן הפיצוח ביב קת יותר קצר בהכנה של הסיר של סוגת אבל יכול להיות שזה קרה מאחר והסיר היה כבר חם. גודל הגרעינים של סוגת היהקצת גדול יותר וגם הטעם הכיל פחות טעם של קליפות הגרעינים . בקיצור למרות שהפופקורן של מיה לא היה רע - ציון 80 הפופקורן של סוגת היה טוב יותר: ציון 90. 

הטעימות נערכו ללא מלח או תבלינים אחרים.  תאריכי התפוגה שהופיעו על האריזות:

סוגת 10/02/2017
מיה 10/08/2017

המשך קריאה

ממש מהפיכה! כבר כמה ימים שאני משתמש במתכון, מאחר וזה ממש ממכר: פשוט מאוד יש לחתוך 4-5 פרוסות מפלפל חריף ולזרוק לסיר לפני הפופקורן.  ממשיכים עם הכנה רגילה והמלחה לאחר ריקון הסיר.  הבעייה שעדיין לא פתרתי היא מידת החריפות: אנו לא יודעים מה מידת החריפות של כל פלפל - יתרה מזאת הקצה החד של הפלפל הוא בדרך כלל פחות חריף מהחלק הקרוב לגבעול (פטוטרת) - כך שיש לשים לב למידת החריפות.

אזהרה !  לאחר ההכנה ו/או לאחר האכילה יש לשטוף ידים היטב עם סבון. במידה ולא תעשו זאת ותגעו בעיניים - תרגישו זאת טוב טוב.

 

 

 

 

המשך קריאה