מתכונים

גודל גופן: +

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

איך הפופקורן נכנס לקולנוע

כשאנחנו נכנסים היום לקולנוע אנחנו ישר מריחים ענן של  ניחוח פופקורן וחמאה.  בעבר, בתי קולנוע לא תמיד היו רוויים בריח המפתה של פופקורן וחמאה. ההיסטוריה של פופקורן נפגשת עם הקלנוע בתקופת השפל הגדול בארה"ב.  חדש יחסית -סימביוזה של טעם ומקום נוצר כדי להציל את תעשיית הקולנוע הצעירה מקריסה קרובה בתקופת השפל הגדול.

 

לפי השערה של אנדרו סמית מחבר הספר: "Popped Culture: A Social History of Popcorn" ציידי לוויתנים שערכ מסעות לצ'ילה בתחילת המאה ה-19 הביאו את הגרעיני התירב לארה"ב. לאחר מכן הפופקורן נפוץ בכל ארה"ב והיה ניתן למצוא אותו בכל אתר בידור ושעשועים. אחת הסיבות להתפשטות המהירה של הפופקורן היא הניידות שלו.  בשנת 1885 הומצאה מכונת קיטור ניידת שאפשרה הכנת פופקורן בכל מקום ללא מטבח של ממש. 

על פי סמית, בתחילה בתי הקולנוע לא רצו להכניס פופקורן מאחר והם רצו להידמות לתיאטראות אמיתיים, ולפנות לקהל האינטלקטואלי, ולא היו מכונים שהפופקורן ילכלך את השטיחים. 

ב- 1927 כאשר הוכנס פסקול לסרטים, בתי הקלנוע החלו לפנות לקהל הרחב מאחר ולא היה צריך לדעת קרוא וכתוב כדי להבין את הסרט. בשנת 1930 כ-90 מליון ביקרו בקולנוע בשבוע. קהל גדול כזה משך יזמים שהחלו למכור פופקורן מחוץ לבתי הקולנוע. הפופקורן עצמו היה זול ושקית גרעינים של $10 הייתה יכולה להחזיק שנה. בתחילה בתי הקולנוע לא אהבו את הכנסת הפופקורן ואף ביקשו להפקיד את הפופקורן ביחד עם המעילים.

לבסוף שהגיעו יותר ויותר אנשים עם פופקורן ביד, בעלי בתי הקולנוע לא היו יכולים להתעלם מהרווח הכלכלי והחלו למכור זכיונות לבעלי הדוכנים כך שיוכלו למכור פופקורן בלובי של הית הקולנוע.

בעקבות החרפת השפל החלו בעלי בתי הקולנוע למכור פופקורן וחטיפים נוספים בעצמם.

מסוכם http://blogs.smithsonianmag.com/food/2013/10/why-do-we-eat-popcorn-at-the-movies/

0
לקוחות מספרים
פופקורן: חטיף עם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון מ...

Related Posts