מתכונים

במדור השירות תמצאו הוראות הפעלה, טיפים וטריקים כיצד לשפר את השימור בסירפופ.

ברוכים הבאים לשירות סירפופ

ברוכים הבאים לשירות סירפופ

אנו בסירפופ מאמינים שהמוצר ישמח אתכם לאורך זמן ושתוכלו להכין את הפופקורן הטוב ביותר שניתן לעשות.

להלן מספר טיפים בכדי לשמור על תקינות הסיר:

  • לאחר השימוש יש לנגב את הסירפופ במגבת נייר.
  • במידה משתמשים במתכונים הכוללים סוכר או תבלינים אחרים, יש לשטוף את הסירפופ במי סבון חמים.
  • מאחר וידית הסירפופ עשוייה עץ , לא מומלץ להכניס את הסירפופ למדיח את הכילים.
  • מאחר והסירפופ עשוי אלומניום דק, יש לאחסן את הסיר במקום ראוי מבלי שיהיה חשוף ללחצים ומעיכות.

אחריות המוצר היא ל- 90 יום מיום הקניה.

האחריות אינה כוללת מקרים של שבר ו/או מכות ו/או מעיכות.

יש לצרף את חשבונית הקנייה בזמן הפניה לשירות.

אנא זכרו לשמור על נקיון הסיר.

במידה ונתקלתם בבעיות טכניות, אנא שתפו אותנו על מנת שנוכל לשפר את השירות.

אנו מקוים שתהינו מהמוצר.

--צוות סירפופ

המשך קריאה
4
  24302 Hits
24302 Hits

הוראות ניקוי לסיר הפופקורן

הוראות ניקוי לסיר הפופקורן

הוראות ניקוי לסיר הפופקורן:

לאחר השימוש יש לנגב את הסירפופ במגבת נייר.

במידה משתמשים במתכונים הכוללים סוכר או תבלינים אחרים, יש לשטוף את הסירפופ במי סבון חמים.

מאחר וידית הסירפופ עשוייה עץ , לא מומלץ להכניס את הסירפופ למדיח את הכילים.

מאחר והסירפופ עשוי אלומניום דק, יש לאחסן את הסיר במקום ראוי מבלי שיהיה חשוף ללחצים ומעיכות.

המשך קריאה
4
  25843 Hits
מתוייג ב:
25843 Hits

גרעיני תירס תפוחים - הצד הכלכלי

גרעיני תירס תפוחים - הצד הכלכלי

כן - "גרעיני תירס תפוחים" זה פופקורן בלשון החוק. (תקנות בריאות הציבור (מזון) (סימון אזהרה מסכנת חנק), התשס"ו 2006) ואם בחוק עסקינן לפי הפרסומים ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה את חוק "הפופקורן", שיאפשר להכניס פופקורן ומזונות שונים לקולנוע ולמופעים. בעלי בתי הקולנוע מן הסתם יתנגדו בשל הסיבה הבאה:
- עלות מיכל של 2 ליטר פופקורן בקולנוע נעה בין 15-20 ש"ח.
- עלות ק"ג גרעינים פחות מ- 10 ש"ח
- מקילו גרעינים ניתן להכין כ-30 ליטר פופקורן
- יוצא שעלות הכנת 2 ליטר (+ שמן וגז בכמויות זניחות) היא פחות משקל אחד.

אתם משלמים פי 15-20 ממחיר עלות הייצור ללא עבודה.

עכשיו אתם מבינים למה בעלי בתי הקולנוע מתנגדים?

וזה לא הסוף: בבתי הקולנוע נוטים להמלחת יתר של הפופקורן לטעמי. אני לא יודע אבל אחרי שאוכלים פופקורן מלוח יתר על המידה חייבים הרבה שתייה.... גם השתייה בבתי הקולנוע יקרה להחריד.

המשך קריאה
2
  15705 Hits
15705 Hits

ניקוי סיר פופקורן במדיח

ניקוי סיר פופקורן במדיח

מנסיון, עדיף שלא לנקות את הסיר במדיח הכילים. הידית של הסיר עשוייה מעץ שלא כל כך אוהב את החומרים החריפים של המדיח. כמו כן לפעמים גוף הסיר מלבין קצת ומאבד את הברק. עדיף לנגב עם מטלית נייר או לשטוף עם מים וסבון בכיור.

המשך קריאה
2
  18049 Hits
18049 Hits

באיזה שמן כדאי להשתמש בהכנת פופקורן?

באיזה שמן כדאי להשתמש בהכנת פופקורן?

בדקתי לאורך זמן כמה סוגי שמנים בפיצוח פופקורן. מצאתי ששמן קנולה של שמן זית טעים. לכן התקשרתי לשרות הלקוחות שלהם ושאלתי מה ההבדל בין השמן שלהם לשמנים אחרי שניתו להשיג אותם זול יותר.

נאמר לי שכל שמן שמחחמים מתחיל להחמצן. תהליך זה גורם לטעמים שונים. בשמן קנולה של עץ הזית מוסיפים ויטמינים לשמנים על מנת לעקב את תהליך החימצון.

מצד שני באתר של סופרסל כתוב שאין ממש הבדל בין השמנים השונים בתנאי שהם באים מחברות אמינות.

שורה תחתונה: מה מתאים ביותר לשימוש בסיר הפופקורן? נסו שמן קנולה של עץ הזית ומיד אח"כ שמן רגיל.

אני הבחנתי בהבדל.

המשך קריאה
2
  20421 Hits
20421 Hits

הפופקורן לא פריך?

 

איך מקבלים פופקורן פריך? קריספי?

בגרעיני הפופקורן ישנה לחות שגורמת להם להתפוצץ בעת החימום. איך אנו יכולים לצמצם את הלחות ולקבל יותר פריכות , קריספיות לאחר הקליה?

 

מאחר וישנם מספר משתנים התלויים בעוצמת הכיריים, סוג הפופקורן וכמות השמן, מובאים להלן מספר צעדים העשויים לצמצם את הלוחת ולהגביר את הקריספיות :

 

1. יש לוודא שאתם משתמשים בסוג טוב של פופקורן.

2. יש לוודא שהקיטור יוצא בעת הקליה דרך הפתחים. ניתן לפתוח חריץ של דלת המכסה על מנת להגביר את האיורור.

3. למרות שהקליה דורשת חום רב, ישנם כיריים עם מבערי טורבו המגיעים לביקוע בתוך 60 עד 75 שניות. במקרה שכזה יש להוריד קצת את עוצמת האש על מנת לתת לגרעינים להתבשל קצת יותר. זמן ביקוע אופטימלי הוא בערך 90 שניות.

4. יש להוריד את כמות השמן במידה ואוכלים מיד. לצריכה מאוחרת יותר נא להגדיל את כמות השמן.

 

המשך קריאה
1
  11922 Hits
11922 Hits

שקיות פופקורן במיקרוגל

אריקה היל חשפה בחדשות הלילה של -CNN, ראיות לכך שפופקורן במיקרוגל עשוי להזיק לבריאות שלכם. בכתבה התגלה כי חומצת Fluorooctanoic נמצאה רמות גבוהות בשקיות מיקרוגל של פופקורן.

 

חומצת Fluorooctanoic , אשר מוספת לשקיות פופקורן במיקרוגל ומהווה ציפוי עמיד, מתפרקת על פופקורן כאשר השקית מתחממת, ולאחר מכן היא נספגת לתוך זרם הדם ונשארת שם זמן רב. חומר כימי זה התגלה כמסרטן בחיות מעבדה. ה-FDA

בוחן את השפעת החומר הכימי זה לעומק.

 

בנוסף לבעיה לעיל, הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) לומדת בעיה אחרת הקשורה לתבלין החמאה בשקיות המיקרוגל. לפי דו"ח של NDTV.com : "נמצא כי חשיפה מאדים של תבלין החמאה בשקיות מיקרוגל של פופקורן, קשורה למחלות ריאה נדירה בה נדבקו עובדים במפעלים במיזורי, אילינוי, איווה נברסקה." החברות המיצרות חומרי טפלון כימיים מזיקים, הצהירו שהן יפסיקו את הייצור עד לשנת 2015.

 

אז מה אפשר לעשות בינתיים? פופקורן בסיר!

מקור: גסי ריי www.associatedcontent.com

 

המשך קריאה
2
  14828 Hits
מתוייג ב:
14828 Hits

מתי להוריד את סיר הפופקורן מהכיריים?

 

חלק עיקרי מה"ידע" איך להכין פופקורן טעים הוא לדעת את התזמון המדוייק של הפסקת הקלייה. בדרך כלל עם הנסיון מגיע הידע: לא מורידים את סיר הפופקורן מהאש לאחר שנסתיימו כל קולות הפיצוח אלא כמה שניות לפני כן. הדרך הטובה היא להגביהה אתהסיר קצת מעל האש לעוד שניה או שתיים כדי לתת מספיק חום לאחרוני גרעיני התירס להתפוצץ, ואז מייד לרוקן את הסיר לכלי גדול ולתת לפופקרן להתקרר ולהתייבש למשך 2-3 דקות. כמו תבשילים אחרים, במידה ונשהה את ההורדה מהאש יותר מידי, הפופקורן יצא יבש מדי.

--

 

המשך קריאה
1
  12501 Hits
מתוייג ב:
12501 Hits

הידית אינה מסתובבת בקלות?

במקרה נדיר וידית הסירפופ אינה מסתובבת בקלות גם כשהסיר ריק, יש:

 

1. לפתוח את הבורג המחבר בין הצור האנכי ובין גלגל השיניים,

2. להרים קצת את הציר אל תוך הבורג,

3. לחזק את הבורג.

 

הגובה הנכון של הציר הוא שתיי הערבוב יסתובב הכי נמוך שאפשר מבלי לגעת בתחתית הסיר. התייל אמור לסובב את גרעיני הפופקורן בתחתית הסיר. אין חשיבות לכיוון הסיבוב.

המשך קריאה
1
  9796 Hits
מתוייג ב:
9796 Hits

חומרי טעם חמאה בפופקורן

על פי האתר eFluxMedia.com מחקרים שנערכו לפני כשנה מראים שחומרי טעם מלאכותיים בטעם חמאה שמוסיפים לפופקורן בשקיות עלולים לגרום למחלת ריאות obliterative bronchiolitis. נמצא כי החומר דיאצטיל diacetyl ,עשוי לגרום לאותה מחלה .

על מנת להינות מיתרונות הפופקורן ולשמור על אורח חיים בריא מומלץ להכינו רק עם רכיבים טבעיים ודיאטטים - מעט שמן גרעינים ומעט מלח.

המשך קריאה
1
  11358 Hits
מתוייג ב:
11358 Hits

איך מנקים את סיר הפופקורן סירפופ?

 

הדרך הטובה ביותר לנקות את הסיר היא באמצעות מגבת נייר אחרי כל שימוש. יש לשמור גם על דפנות סיר הפופקורן נקיות.

במידה וסיר הפופקורן ממש מלוכלך, ניתן לנקות באמצעות מים חמים וסבון כילים.

המשך קריאה
0
  10424 Hits
10424 Hits

איכות גרעיני פופקורן חורף 2012

 

הפעם זה הגיע לי בהפתעה. מאחר ונגמר לי מלאי הפופקורן הייתי צריך איזה שקית דחופה כדי להשקיט את הקריז...

אשתי הייתה בסופר והביאה לי שקית של גרעיני פופקון של סופרסל. כשראיתי זאת אמרתי לה אה.. זו לא איכות טובה. וטעיתי. מה זה טעיתי בגדול. התחלתי להכין ומאחר ויש לי נסיון הכנה של מאות רבות של סירי פופקורן שמתי מיד לב שהזמן שלוקח לגרעינים בדרך כל להתפוצץ (כדקה וחצי) עובר ולא קורה כלום. לאחר עוד כ- 20 שניות התחילו הפיצוצים. וכשאני אומר פיצוצים אני מתכוון לכך. רעש חזק הסיר כולו רוקד. הפופקורן יצא עם תפרחת גדולה מהרגיל וטעם טרי טרי. חבל על הזמן. מיד בדקתי את השקית וראיתי שזה מיוצר על ידי מיה אך עם תאריך תפוגה מאוחר יותר מהשקיות של מיה. כנראה משלוח חדש.

הפעם סופרסל לקחו את הבכורה ובגדול. (דרך אגב גם המחיר היה פחות מ-10 ש"ח לקילו)

 

המשך קריאה
1
  10235 Hits
10235 Hits

אכל פופקורן למיקרוגל, ריאותיו נהרסו - ויפוצה במיליונים

על פי ידיעה ב- Ynet  בית משפט בקולורדו קבע כי הכימיקל דיאצטיל, המוכנס לשקיות פופקורן למיקרוגל, הוא האחראי למחלת ריאות כרונית בה לקה צרכן אמריקני. הוא יפוצה ב-7.2 מיליון דולר, אותם ישלמו יצרנית שקית הפופקורן ורשת הסופרמרקטים שמכרה את המוצר. תביעות נוספות הוגשו בתי משפט באיווה ובניו-יורק. הצרכן האמריקני על פי ABC  אכל שתי שקיות פופקורן מהמיקרוגל ביום, ולקה בקשיי נשימה שנקראים "ריאות פופקורן" שנגרמים מהדיאציטיל.

על פי אתר ויקיפדיה האיחוד האירופי אסר על שימוש בדיאציטיל כחומר טעם. 

בתאבון...  :-(

 

 

המשך קריאה
1
  6261 Hits
מתוייג ב:
6261 Hits

איכות גרעיני פופקורן חורף 2013

איך נפלו גיבורים. אני לא מאמין אבל כמו שנאמר מאיגרא רמא לבירא עמיקתא. גרעיני הפופקורן של מיה שרכשתי השבוע ( טובים לשימוש עד יוני 2014) הם באיכות הכי עלובה שפגשתי מזה שנים. אפילו הגרעינים של סוגת של לפני שנה היו טובים יותר. לא פלא שרכשתי אותם במבצע ברמי לוי במחיר של 2 ק"ג ב- 12 ש"ח. פשוט מאוד זרקתי את הכסף לפח. הגרעינים מתאימים יותר כאוכל לציפורים מאשר לאוהבי פופקורן.

לכן בשלב זה ועד שאני אראה שיפור ניכר אני ממליץ כרגע רק על סוגת.

 

 

המשך קריאה
0
  22252 Hits
מתוייג ב:
22252 Hits

אריזה נוחה לפופקורן

popcorn-packageחברת סוגת מספקת אריזה נוחה לאורז, סוכר, סוכר חום. משום מה הם לא כל כך מתחשבים בנו - אוהבי הפופקורן. מה עושים?

לוקחים את אחת האריזות שלהם , וממלאים בפופקורן. כך ניתן לשפוך בנוחות את הכמות המומלצת של הגרעינים מבלי שהם יתפזרו על כל השיש. גם ניתן לסגור את הבקבוק כדי לשמור על הטריות של גרעיני התירס.

 

המשך קריאה
1
  9021 Hits
9021 Hits

איכות גרעיני פופקורן אביב 2013

פופקורן שופרסלבכל פעם שאני עורך השוואה בין סוגי הגרעינים מתגנבת ללבי ציפייה שאולי הפעם הגיע משלוח חדש וטרי של גרעינים. לאכזבתי ולאכזבתכם בבדיקה שערכתי היום בין גרעיני סוגת לבין גרעיני סופרסל של מיה נוכחתי לדעת שאין שינוי משמעותי בין הבדיקה של חורף 2013.

הבדיקה נעשתה לפני התבלון במלח בכדי שניתן יהיה להבחין בתר קלות בטעמי לוואי שונים.

לפי ההתרשמות שלי גרעיני הפופקורן של   סופרסל (מיה) מקבלים ציון של 70 בעוד שגרעיני סוגת מקבלים ציון של 80.

 

המשך קריאה
1
  7152 Hits
7152 Hits

איך לנקות את הפה לאחר אכילת פופקורן?

מדוע פופקורן נתקע בשיניים?

ישנם רווחים בין השיניים לחניכיים הנקראים pockets. גודלם נע בד"כ בין 1-3 מ"מ. אך ישנם מקרים בהם הם גדולים יותר. לאחר שאנו לועסים הקליפה של גרעיני הפופקורן (החומה) עשוייה להיכנס ברווחים אלו. בנוסף לכך התפרחת הרכה של הפופקורן עשוייה להישאר על השן וליצור מעין "כתר".

ובכן מה עושים?

ישנן מספר דרכים לנקות את הפה והשיניים לאחר אכילה של פופקורן:

1. שטיפת הפה במיי מלח חמים/פושרים

2. צחצוח יסודי של השיניים

3. שימוש בחוט דנטלי 

4. שימוש בקיסם 

5. טלפון לשיננית.....

 

בתאבון.

 

המשך קריאה
1
  8274 Hits
8274 Hits

אלומניום

שאלה:

האם האלומיניום ממנו עשוי הסיר קיים גם בשכבה הפנימית שלו או שהוא מצופה בחומר נוסף? אני שואלת כיוון שקיבלתי סירפופ במתנה אך אני מודעת לסכנות שבבישול בכלי העשוי מאלומיניום. 

הילה

תשובה:

הסיר עשוי מאלומניום.

ממה שחקרתי את צודקת ישנה השערה שיש קשר בין אלומניום למחלת אלדצהיימר. האתר המוקדש למחלה  http://www.alz.co.il/?p=552 שולל זאת וסובר כך שלא ניתן להצהיר באופן חד משמעי כל הצהרה לגבי תפקיד אלומיניום כגורם למחלה. 

בכל מקרה ממה שאני יודע לא הוכח שזה מגיע מבישול בכלי אלומניום. חלק מהחברות סירים הטובות בעולם  (http://store.calphalon.com/search/aluminum) משתמשות בכלי אלומניום בשל התכונות של מעבר החום המהיר.

בנוסף לכך בישול בסיר הוא מאוד מהיר ( דקה וחצי) וקרוב לוודאי שאת מירב האלומניום שהגוף שלנו סופג הוא באמצעות שתיית מים  או מזונות אחרים המכילים אלומניום

להלן מסמך של ארגון הבריאות העולמי בנושא אלומניום (מאוד מעניין) :

http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/en/aluminium.pdf

 

Food
Aluminium is present in foods naturally or from the use of aluminium-containing food
additives. The use of aluminium cookware, utensils, and wrappings can increase the amount
of aluminium in food; however, the magnitude of this increase is generally not of practical
importance. Foods naturally high in aluminium include potatoes, spinach, and tea. Processed
dairy products, flour, and infant formula may be high in aluminium if they contain
aluminium-based food additives (FAO/WHO, 1989; Pennington & Schoen, 1995; WHO,
1997).
Adult dietary intakes of aluminium (mg/day) have been reported in several countries:
Australia (1.9–2.4), Finland (6.7), Germany (8–11), Japan (4.5), Netherlands (3.1), Sweden
(13), Switzerland (4.4), United Kingdom (3.9), and USA (7.1–8.2). Intake of children 5–8
years old was 0.8 mg/day in Germany and 6.5 mg/day in the USA. Infant intakes of
aluminium in Canada, the United Kingdom, and the USA ranged from 0.03 to 0.7 mg/day

המשך קריאה
1
  7734 Hits
מתוייג ב:
7734 Hits

גלגולי התירס - יעקב עציון

בְּנֵי יֶפֶת גֹּמֶר וּמָגוֹג וּמָדַי וְיָוָן וְתֻבָל וּמֶשֶׁךְ וְתִירָס (בראשית י ב)
אף שיצא מגבולות אמריקה רק לפני כ-500 שנה – הספיק התירס לכבוש את העולם, ולהפוך לגידול החקלאי הנפוץ ביותר, עוד לפני החיטה והאורז (כך מדווח ארגון המזון של האו"ם). השם תירס מופיע בתנ"ך פעמיים בלבד – בפרשתנו וברשימת הייחוס המקבילה בפתח ספר דברי הימים. איך הגיע שמו של השביעי בבני יפת אל הדגן הצהוב?

במדרשי חז"ל ובתרגומים הארמיים נעשה ניסיון לזהות את שמות צאצאי נוח עם העמים שהשתלשלו מהם. התרגום הארצישראלי הקדום הנקרא ניאופיטי (על שם המנזר שבו נשמר כתב ידו) מביא את שמות בני יפת כצורתם בעברית, ומוסיף: "ושם אפרוכיותהון [= מדינותיהם, על פי היוונית] - אפריקי וגרמניה ומדי ומקדוניא וביתניא ומוסייא ותרקא". אם ננסה לקרב את השמות לשמות המוכרים לנו - גומר היא אפריקה, מגוג היא גרמניה, יוון היא מקדוניה, ותירס היא תורכיה (ולא ניכנס כאן לבירורים הגיאוגרפיים וההיסטוריים המדויקים שנתחבטו בהם החוקרים).

במדרש בראשית רבה מובאת דרשה דומה, אך בנוגע לתירס נחלקו שם התנאים: "'בני יפת גומר ומגוג...' - אמר רבי שמואל בר אמי: [גומר] זו אפריקה, ו[מגוג היא] גירמניא... תירס - רבי סימון אמר זו פרס, רבנן אמרי תורקי". הרב דון יצחק אברבנאל, בספרו 'ישועות משיחו', מציע לאחד את שתי הדעות: "והיותר מתיישב שתירס הוא פרס והוא טורקאש, כי כך היא הקבלה ביניהם [= בין התורכים] שהם מבני פרס".

240 גרעינים במגדל

ואיך כל זה קשור לַתירס? הדגן שהתגלה לאחר נחיתת קולומבוס ואנשיו באמריקה המרכזית עשה את דרכו לספרד, ומאוחר יותר לאיטליה ולתורכיה. כיוון שהגיע לשאר מדינות אירופה מתורכיה נקרא הוא בשם "חיטה תורכית", או "חיטי תורכיה", וביידיש – "טירקישע וייצן". בספר הטבע 'ראשית לימודים' שכתב המשכיל ברוך לינדא (נדפס לראשונה בברלין בשנת 1789) נסקרים מיני הצמחים והירקות העיקריים, לצד מיני החיות, תופעות מזג האוויר ועוד. ערך מיוחד מוקדש לתירס, וכך נאמר בו: "חטי טורקיא - הוא מין תבואה אשר זרעונים שלו המה ממראה צהוב עגול... כל צמח ממנו יש לו שלוש מגדלים, ובכל מגדל או שבולת יהיו מאתיים וארבעים זרעונים מדובקים...".

השם הרגיל שבו קראו היהודים לתורכיה בדורות עָבָרוּ היה תוגרמה, על פי שמו של נכד יפת המוזכר גם הוא בפרשתנו (כנראה בשל הדמיון הצלילי המסוים שבין תורכיה ותוגרמה). כך למשל פוסק בעל השולחן ערוך, ר' יוסף קארו (שחי רוב ימיו תחת עולו של השלטון העות'מני, בתורכיה ובצפת): "נהגו בכל מלכות ארץ ישראל ומצרים ותוגרמא שלא לחוש לסבלונות, זולתי בקוסטנטינה [קוסטנטינה היא קושטא היא איסטנבול של ימינו; סבלונות הם מתנות ששולח החתן לארוסתו קודם הקידושין]". לעתים גם קיצרו וקראו לתורכיה "תוֹגר", כשם התואר הרגיל לאיש תורכי (ולאשתו של התוגר קראו תוגרמית. כך למשל כותב ר' יוסף קארו בתשובה על התרת עגונה: "...כל זה דיברה התוגרמית בשם התוגר").

אף התירס – כשם שנקרא חיטי תורכיה כך נקרא גם חיטי תוגרמה. בתשובה שכתב ר' משה סופר בשנת תקע"ז (1817), הוא מתיר לעניים שאינם משיגים קמח חיטים לאפות מצות מקמח תירס בפסח, ובין דבריו כותב שאין להתחשב בשם 'חיטה' שבו נקרא התירס, שהרי חיטה היא מאכל בסיסי לאדם, בעוד "ידוע שאין ראוי לומר כן על חטים התוגרמים האלו, שעיקרם להלעטת האווזות ותרנגולים ומעט מדינות שיאכלום בני אדם אפילו בשני בצורות ודוחק גדול" (ומכאן ראיה שהקורנפלקס טרם הומצא בימיו).

כשם שאמרו "חיטי תוגרמה", כך אמרו "חיטי תירס" על פי הזיהוי שהובא לעיל בין תורכיה לתירס. בעל 'ערוך השולחן', הרב יחיאל מיכל אפשטיין, מביא בהלכותיו את גזרת האיסור על קטניות בפסח, ואחד הנימוקים הוא "כיון שראוי לעשות ממיני קטניות עיסה, כמו כמה מדינות שאוכלין במקום לחם הני חיטי תירס, לא יחלקו ההמון בין עיסה לעיסה".

אף בארץ ישראל נקרא כך התירס, כפי שיכול להעיד מכתב שכתבה להוריה נעמי שפירא מקבוצת כנרת בשנת 1912, ובו היא מתארת חגיגה שנערכה בכ' בתמוז, יום הזיכרון להרצל: "מסג'רה יצאנו בשש עגלות עם דגלים עבריים ותורקים, בשעה חמש בבוקר. הטבע היה יפה ממעל כל בקורת וכך הגענו במשך שתי שעות לכנרת בשירים ומחיאות כפיים... התערוכה הייתה יפה למדי וגם מזנון טוב היה מסודר ובזול, הראו כל מיני ירקות תוצאות מהמושבות והחוות וכל איכר ופועל שהצטיין מסרו לו תעודה. היו כל מיני שעועית, אפונים, סלק, חטי תירס, דלועים, קישועים, בנדורה, מלפפונים, תבואה, חיטה - והכל בסדר יפה...".

כחלוף שנים לא רבות נשמטה הקידומת של חיטי התירס, והתירס קנה לו את שמו העכשווי (ואגב, על פי האמור יש לומר תירס, במלרע. אמנם, יש מקִלים לומר תירס במלעיל בעת קריאת המשפט המפורסם "בים בם בם תירס חם", כדי לשמור על המשקל).

הינדיק או טורקי

נאמר עוד מילה על שמו האנגלי של התירס: אם תבקשו מהמוכר בארץ דוברת אנגלית חבילה של corn – התוצאה תהיה תלויה בשאלה באיזו ארץ אתם נמצאים. בארה"ב תקבלו אמנם תירס, אך באנגליה ייתכן שתקבלו חיטה, ובסקוטלנד ובאירלנד שיבולת שועל. המילה corn בעיקרה היא דגן. התירס נקרא בארה"ב בתחילה indian corn, היינו דגן הודי, וגם שם נשמטה עם השנים הקידומת, ונשאר ה-corn לבדו.

איך קרה שבאירופה נקרא התירס על שם תורכיה, ואילו בארה"ב על שם הודו? התשובה קשורה לנתיבי הסחר העקלקלים שנהגו בעבר, ולזיהויה הראשוני של אמריקה כהודו. מעניין להשוות זאת לשמו של תרנגול ההודו, שבו ניכרת תופעה הפוכה – באירופה הוא זכה לשם 'הינדיק', כידוע מסיפורי ר' נחמן, בעוד האמריקנים חוגגים את 'חג ההודיה' שלהם דווקא באכילת 'טורקי'.
*המאמר התפרסם במוסף 'שבת' של מקור ראשון, במסגרת טור העוסק במילה מפרשת השבוע.

מפורסם ברשות המחבר

ליצירת קשר עם המחבר: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

המשך קריאה
1
  6446 Hits
מתוייג ב:
6446 Hits

לקוחות מספרים

 

איזה כיף לקבל הודעה שכזו:

 

"היי, קניתי את הסיר לפני יותר משנה ורציתי להגיד שהמוצר פשוט מעולה!

 

הכנתי סרטון שנמצא ב-youtube שבו אני מראה איך להכין פופקורן ומשתמש כמובן בסירפופ. אתה מוזמן לצפות ולשים באתר (-:

 

 

 

המשך קריאה
0
  7176 Hits
מתוייג ב:
7176 Hits

פופקורן וגרעיני תירס - עובדות

ישנם חמישה מינים של תירס ופופקורן הוא היחיד שמתפוצץ. ישנם שלל צבעים לגרעינים ומגוון של גדלים.  סוגי הפופקורן כוללים שתי צורות בסיסיות: פופקורן עגול ופופקורן בצורה של פטריה. טעם הפופקורן משתנה לפי סוג. פופקורן הצהוב הוא הנפוץ ביותר ומפיק את הפופקורן הגדול ביותר.

פופקורן הוא מזון בריא אשר מסייע בעיכול. גורמים רפואיים ובריאותיים רואים בפופקורן כהשלמת ארוחה מצוינת. תוספת של פופקורן  ללא סוכר, וללא שומן ביא דרך מצויינת  להוסיף סיבים לתזונה. פופקורן הוא  מקור טוב של אנרגיית פחמימות וסיבים תזונתיים.

בפופקורן יש :

• יותר חלבון מכל דגן אחר;

• יותר ברזל מאשר ביצים, בוטנים, תרד או בשר בקר צלוי;

• יותר זרחן וסיבים מאשר צ'יפס, בייגלה או גביעי גלידה

• 1 גרם של סיבים לכל כוס - דומה ל  1/2 כוס פתיתי סובין.

גרעין לא מפוצח של פופקורן כולל: 

-71 פחמימות אחוזים (בעיקר עמילן)
- חלבון 10.5 אחוזים
- שומן 3 אחוזים
- מים 13.5 אחוזים
- 2 אחוזים של מים מינרליים 

מקור: National Popcorn Institute

 

 

המשך קריאה
1
  8357 Hits
8357 Hits

איכות גרעיני פופקורן אביב 2014

איכות גרעיני פופקורן אביב 2014

יש מספר שינויים באיכות הגרעינים. אם בסקירה האחרונה המלצנו על גרעיני פופקורן של מיה, הרי שסוגת הביאה על פי טעמינו סחורה חדשה ומשובחת. לכן המלצתינו היא כעת לרכוש סוגת ולשים לב לתאריך תפוגת השקית. יש תמיד לוודא שהסחורה טרייה.

ובשולי הבדיקה: התאכזבנו לגלות תוך כדי הבדיקה את הסודות של תעשיית המותגים. נסינו גם לבדוק את גרעיני הפופקורן של מיה שנשארו ברמה טובה, ואת גרעיני הפופקורן תחת המותג של שופרסל. לכאורה מאחר והאחרונים נארזים על ידי מיה (וזה לא סוד גדול, זה מצויין על השקית)  סברנו שאיכות הגרעינים תהיה זהה. לעניות דעתינו הקניינים בשופרסל התעקשו כנראה על המחיר כדי שנקבל שקית גרעיני פופקורן ממותגת במחיר טוב. מה שכנראה הם לא עשו זו בדיקת איכות: הגרעינים שנארזו בשקית של שופרסל היו מתחת לכל ביקורת. פיצוח קטן וחלש, וניכר שהסחורה היא לא משובחת לטעמינו בלשון המעטה.

אמנם רוב האנשים אינם בודקים באופן קבוע את איכות גרעיני הפופקורן אלא בודקים ישר את המחיר. ולכן מומלץ לרכוש פופקורן באיכות טובה גם אם השקית עולה 2 שקלים יותר. 

 

המשך קריאה
1
  7904 Hits
מתוייג ב:
7904 Hits

איכות גרעיני חורף 2015

איכות גרעיני חורף 2015

ממש לפני תחילת שנת 2015 הזדמנה לי שקית גרעיני פופקורן באיכות ממש מצויינת: לא זה לא הנדנדה של סוגת ומיה. המדובר בגרעינים של "גרעיני עפולה חממה" עם תאריך תפוגה של נובמסר 2011. הגרעיניפ טריים ביותר, תפרחות הפופקורן גדולות מאוד והטעם בהתאם : חבל על הזמן.המחיר 4.5 ש"ח לחצי קילו ממש טוב. בקיצור נסו להשיג אותם בחנויות הפיצוחים ולא ברשתות השיווק.

 

 

המשך קריאה
0
  12890 Hits
מתוייג ב:
12890 Hits

עוד בנושא פריכות

עוד בנושא פריכות

הגיעה אלי השאלה הבאה:

שלום רב,

סוף סוף אני מוצא מקום לשאלה מקצועית -
בתור מכור לפופקורן רכשתי לאחרונה מכשיר פופקורן שנראה כמו הגירסה המוקטנת של המכונות באולמות הקולנוע. התחלתי לרכוש גרעינים מהמותגים "סוגת" ו-"מיה", וניסיתי עם שמן תירס וקנולה (בנפרד כמובן).
משום מה, הפופקורן יוצא לי אומנם גדול ותפוח אבל בזמן האכילה הם הופכים ל"שטוחים" , כאילו אני לועס פלסטיק! אני לא מבין למה אני לא מצליח להגיע לרמת הפופקורן האוורירי והמתפצח בדיוק כמו בקולנוע? מישהו יכול לספק לי הסבר או טיפ בנידון?
תודה רבה

חימי

 

ובכן מצד אחד כנראה יש אחוז גבוה של לחות בגרעינים אבל מאידך זה גם סימן שהם טריים. מה שאני הייתי עושה זה להוסיף קצת שמן לפצח על חום גבוה אך בעיקר לרוקן מיד את הסיר ולתת לפופקורן לנוח דקה או שתיים.

בהצלחה.

גיורא

 

Normal 0 false false false EN-US X-NONE HE

המשך קריאה
0
  12355 Hits
מתוייג ב:
12355 Hits

איכות גרעיני פופקורן דצמבר 2015

ציון 6

​גם הפעם ישנם שינויי באיכות הגרעינים. בפעם הקודמת המלצנו בחום על הגרעינים ברשת קליית חממה. לצערי האיכות בשבועות האחרונים קצת ירדה. אין הרגשה של פופקורן טרי לכן הציון שהם מקבלים עכשיו הוא 7.5.  בדקנו גם את האריזה של פופקורן של שופרסל שנארז על ידי מיה. לצערי מיד לאחר הפיצוי ישנו ריח קל של עובש שמעיד כנראה על פופקורן שאינו טרי . ציון 6. לבסוף בדקנו את סוגת. הפעם ישנה סחורה טרייה יותר הפופקורן סביר אך לא יוצא מן הכלל. ציון 8.


המשך קריאה
0
  3176 Hits
מתוייג ב:
3176 Hits

ראש בראש:איכות גרגיני פופקורן אביב 2016

ראש בראש:איכות גרגיני פופקורן אביב 2016

​הפעם ערכנו בדיקה צמודה. הכנו סיר פופקורן עם גרעיני מיה, ניקינו את הסיר והכנו סיר פופקורן עם גרעיני סוגת. זמן הפיצוח ביב קת יותר קצר בהכנה של הסיר של סוגת אבל יכול להיות שזה קרה מאחר והסיר היה כבר חם. גודל הגרעינים של סוגת היהקצת גדול יותר וגם הטעם הכיל פחות טעם של קליפות הגרעינים . בקיצור למרות שהפופקורן של מיה לא היה רע - ציון 80 הפופקורן של סוגת היה טוב יותר: ציון 90. 

הטעימות נערכו ללא מלח או תבלינים אחרים.  תאריכי התפוגה שהופיעו על האריזות:

סוגת 10/02/2017
מיה 10/08/2017

המשך קריאה
1
  4025 Hits
מתוייג ב:
4025 Hits