מתכונים

פופקורן זעתר

 

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם? חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

 

פופקורן בטעם זעתר

 

פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

 

 

להכנה:
3 כפות שמן
2 כפות זעתר
חצי כוס גרעיני פופקורן
מלח לפי הטעם

 

 

 

להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה
להוסיף מלח לפי הטעם.

 

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.

 

הצלחה מובטחת!

 

המשך קריאה
1
  11385 Hits
מתוייג ב:
11385 Hits

פופקורן מתוק

רכיבים:

0.5 כוס סוכר
כף סירופ תירס
כף מים
חצי כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן (או חמאה)
קצת מלח

בסיר קטן יש לחמם את הרכיבים על אש בינונית במשך כ- 6 דקות. במקביל יש להכין פופקורן בסירפופ כרגיל. יש לרוקן את הפופקורן לקערה גדולה, ולצקת את רוטב הקרמל על הפופקורן המוכן תוך עירבוב. יש להמתין שהפופקורן יתקרר ויתייבש, ולפורר את הגושים הגדולים.

אין צורך להגיש - זה בטוח ייגמר לפני כן...

המשך קריאה
1
  13170 Hits
13170 Hits

פופקורן קינמון מתוק

 

החומרים:

1/2 כוס פופקורן (160 גר')
3 כפות שמן
2 כפות סוכר (ניתן להשתמש גם באבקת סוכר)
כפית קנמון
מלח

 

בקערית קטנה מערבבית את הסוכר הקינמון וקצת מלח. מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות. בגמר ההכנה מורידים מהכיריים ומרוקנים מיד לקערה גדולה. מערבבים היטב עם תערובת הסוכר והקינמון.

המשך קריאה
1
  11938 Hits
11938 Hits

פופקורן עם חמאת בוטנים

  • 0.5 כוס גרעיני פופקורן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חטיפי חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם

הוראות: מכינים פופקורן על פי ההוראות . בעודו חם, מכניסים את חטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים.

בכלי אחר ממיסים את החמאה ואת אגוזי המלח, ובוזקים על הפופקורן.

תכינו הרבה מפיות....

המשך קריאה
0
  11451 Hits
11451 Hits

שוקולד פפופקורן בר

 

המצרכים

  • חפיסת שוקולד חלב מפורר לחתיכות
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חמאה או מרגרינה
  • 6 כוסות פופקורן מוכן
  • רבע כוס סירופ תירס בהיר
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס אבקת סוכר

 

 

כ 45 דקות לפני ההגשה מבשלים את חתיכות שוקולד, החמאה וסירופ תירס על חום גבוה למשך 3 - 4 דקות תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד.

מוסיפים את אבקת סוכר ותמצית וניל, לאחר מכן מוסיפים את הפופקורן והקוקוס לתערובת השוקולד.

מערבבים בעדינות על לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים לתבנית אפייה משומנת ונותנים להתקרר.

נועלים את הדלת שלא יבואו אורחים ובתאבון.

 

המשך קריאה
0
  9278 Hits
מתוייג ב:
9278 Hits

פופקורן בטעם שום

פשוט וקל!

מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות.

מיד עם ריקון הסיר, מוסיפים תבלין של אבקת שום וצמחים.

מוסיפים מלח על פי הטעם ונהנים.

המשך קריאה
0
  9309 Hits
9309 Hits

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

איזה יופי של שילוב: חריף מתוק ומלוח. רוצים להכניס קצת "פלפל" לטעם? הוסיפו בשלב ההכנה כף אחת או שתיים של צ'ילי מתוק. יש להוריד את האש לדרגת בינונית-גבוהה ולקחת בחשבון שזמן ההכנה מתארך קצת. להקפיד לסובב כל הזמן כדי שהגרעינים לא ידבקו לסיר.

בגמר ההכנה יש לרוקן ולהוסיף מלח על פי הטעם. יוצא פופקורן קצת חריך, קצת מתוק וקצת מלוח אך בעיקר מאוד קראנצ'י. 

שימו לב שלמרות הסוכר ברוטב - הסיר נשאר נקי.

 

המשך קריאה
0
  9748 Hits
9748 Hits

פופקורן מהסרטים בטעם קולנוע!

פופקורן בטעם חמאה עם אפיולהאחד מהניסויים שלי לאחרונה הוכתר בהצלחה מרובה.  עץ הזית הוציאה 2 שמנים חדשים פרווה. 

קניתי את שמן הקנולה בטעם חמאה. יותר יקר משמן רגיל אבל הטעם: חבל על הזמן. מומלץ מאוד.

הבעייה היחידה היא שהריח של ההכנה מזעיק את כל באי הבית...

עדכון: לאחרונה ניסיתי גם את השמן בטעם אגוזים. לצערי אין כמעט הבדל בטעם בין שמן קנולה רגיל. לכן מומלץ רק השמן בטעם חמאה למי שאוהב טעם עמוק של פופקורן.

 

המשך קריאה
0
  9045 Hits
מתוייג ב:
9045 Hits

פופקורן בטעם רוזמרין ולימון

טעם מיוחד!

 

הכינו פופקורן רגיל בסירפופ על פי הכנת פופקורן ורוקנו אל קערה.

בסיר קטן חממו 5 כפות של חמאה.

לאחר שהחמאה מתחממת הוסיפו 2-3 כפות של רוזמרין קצוץ וכף של לימון מגורד לחמאה והורידו מהכיריים.

לאחר מנוחה קלה של מספר דקות, צקו את רוטב החמאה על הפופקורן תוך כדי ערבוב והוסיפו מלח על פי הטעם.

בתאבון.

המשך קריאה
0
  7188 Hits
7188 Hits

פופקורן מתוק דיאטטי מבלי ללכלך את הסיר

פופקורן מתןק דיאטטי כל אחד אוהב פופקורן מתוק. מצד שני אף אחד לא אוהב לנקות את הסיר. מה עושים?

מתחילים להכין פופקורן בצורה רגילה:

מכניסים את השמן ואת גרעיני הפופקורן, ואז לוקחים ממתיק דיאטטי (חשוב לבדוק שהוא מתאים לבישול) ונותנים 3-4 שפריצים קטנים ( לפי הטעם).

ממשיכים לערבב כרגיל על אש בינונית-גבוהה.

לאחר ריקון הסיר מוסיפים מלחת ממתינים 2 דקות שהפופקורן יתייבש מהלחות וקדימה הסתער...

 

בתאבון

 

המשך קריאה
0
  7332 Hits
7332 Hits

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

מתכון למתקדמים. הנאה צרופה

סוג מתכון: חטיפים
מנות: 2-4
מרכיבים
1 כף שמרים
⅛ כפית אבקה שום
⅛ כפית אבקה בצל
⅛ כפית כמון
⅛ כפית פפריקה
⅛ כפית צ'ילי גרוס (להתחיל עם קמצוץ)
¼ כפית מלח (אפשר להוסיף בסוף)
הוראות
מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים במשך מספר שניות  עד שיהפכו לאבקה אחידה.
מפזרים על 6-8 כוסות פופקורן שהוכנו עם שמן קנולה או שמן בטעם חמאה.

בתאבון.

 

מקור: http://www.frugalfreebiesanddeals.com/cheesy-taco-popcorn/

 

המשך קריאה
0
  8283 Hits
8283 Hits

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה
0
  7688 Hits
7688 Hits

פופקורן תימני

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה
2
  9511 Hits
9511 Hits

פופקורן בטעם וואסאבי

​בטח אתם מכירים את האפונה בטעם וואסבי הנמכרת כמעט בכל חנות פיצוחים. ובכן ניסיתי לעשות פופקורן בטעם וואסבי

ובכן קניתי אבקת וואסבי  בפעמים הראשונות בזקתי קצת אבקה על הפופקורן המוכן. הטעם טעים אבל מורגש שהוא לא מתערבב כראוי בטעם הפופקורן. לאחר מכן נסיתי להכניס את האבקה כחלק מתהליך ההכנה. מתברר שהאבקה נשרפת די מהר. לכן ניסיתי להכניס את האבקה ממש בסופ ההכנה (15-20 שניות אחרונות)ץ  הריח עצמו לא ממש מגרה אבל הטעם לא רע. אני עדיין מחפש את המתכון המושלם בעזרת הוואסבי. אם למישהו יש רעיונות נוספים - נשמח לשמוע.

המשך קריאה
0
  2988 Hits
מתוייג ב:
2988 Hits

פופקורן חריף

ממש מהפיכה! כבר כמה ימים שאני משתמש במתכון, מאחר וזה ממש ממכר: פשוט מאוד יש לחתוך 4-5 פרוסות מפלפל חריף ולזרוק לסיר לפני הפופקורן.  ממשיכים עם הכנה רגילה והמלחה לאחר ריקון הסיר.  הבעייה שעדיין לא פתרתי היא מידת החריפות: אנו לא יודעים מה מידת החריפות של כל פלפל - יתרה מזאת הקצה החד של הפלפל הוא בדרך כלל פחות חריף מהחלק הקרוב לגבעול (פטוטרת) - כך שיש לשים לב למידת החריפות.

אזהרה !  לאחר ההכנה ו/או לאחר האכילה יש לשטוף ידים היטב עם סבון. במידה ולא תעשו זאת ותגעו בעיניים - תרגישו זאת טוב טוב.

 

 

 

 

המשך קריאה
0
  4019 Hits
מתוייג ב:
4019 Hits