מתכונים

איך לנקות את הפה לאחר אכילת פופקורן?

מדוע פופקורן נתקע בשיניים?

ישנם רווחים בין השיניים לחניכיים הנקראים pockets. גודלם נע בד"כ בין 1-3 מ"מ. אך ישנם מקרים בהם הם גדולים יותר. לאחר שאנו לועסים הקליפה של גרעיני הפופקורן (החומה) עשוייה להיכנס ברווחים אלו. בנוסף לכך התפרחת הרכה של הפופקורן עשוייה להישאר על השן וליצור מעין "כתר".

ובכן מה עושים?

ישנן מספר דרכים לנקות את הפה והשיניים לאחר אכילה של פופקורן:

1. שטיפת הפה במיי מלח חמים/פושרים

2. צחצוח יסודי של השיניים

3. שימוש בחוט דנטלי 

4. שימוש בקיסם 

5. טלפון לשיננית.....

 

בתאבון.

 

המשך קריאה
1
  8272 Hits
8272 Hits

פופקורן מתוק דיאטטי מבלי ללכלך את הסיר

פופקורן מתןק דיאטטי כל אחד אוהב פופקורן מתוק. מצד שני אף אחד לא אוהב לנקות את הסיר. מה עושים?

מתחילים להכין פופקורן בצורה רגילה:

מכניסים את השמן ואת גרעיני הפופקורן, ואז לוקחים ממתיק דיאטטי (חשוב לבדוק שהוא מתאים לבישול) ונותנים 3-4 שפריצים קטנים ( לפי הטעם).

ממשיכים לערבב כרגיל על אש בינונית-גבוהה.

לאחר ריקון הסיר מוסיפים מלחת ממתינים 2 דקות שהפופקורן יתייבש מהלחות וקדימה הסתער...

 

בתאבון

 

המשך קריאה
0
  6924 Hits
6924 Hits

פופקורן וגרעיני תירס - עובדות

ישנם חמישה מינים של תירס ופופקורן הוא היחיד שמתפוצץ. ישנם שלל צבעים לגרעינים ומגוון של גדלים.  סוגי הפופקורן כוללים שתי צורות בסיסיות: פופקורן עגול ופופקורן בצורה של פטריה. טעם הפופקורן משתנה לפי סוג. פופקורן הצהוב הוא הנפוץ ביותר ומפיק את הפופקורן הגדול ביותר.

פופקורן הוא מזון בריא אשר מסייע בעיכול. גורמים רפואיים ובריאותיים רואים בפופקורן כהשלמת ארוחה מצוינת. תוספת של פופקורן  ללא סוכר, וללא שומן ביא דרך מצויינת  להוסיף סיבים לתזונה. פופקורן הוא  מקור טוב של אנרגיית פחמימות וסיבים תזונתיים.

בפופקורן יש :

• יותר חלבון מכל דגן אחר;

• יותר ברזל מאשר ביצים, בוטנים, תרד או בשר בקר צלוי;

• יותר זרחן וסיבים מאשר צ'יפס, בייגלה או גביעי גלידה

• 1 גרם של סיבים לכל כוס - דומה ל  1/2 כוס פתיתי סובין.

גרעין לא מפוצח של פופקורן כולל: 

-71 פחמימות אחוזים (בעיקר עמילן)
- חלבון 10.5 אחוזים
- שומן 3 אחוזים
- מים 13.5 אחוזים
- 2 אחוזים של מים מינרליים 

מקור: National Popcorn Institute

 

 

המשך קריאה
1
  8355 Hits
8355 Hits