מתכונים

פופקורן בדבש לראש השנה!

הכל מקריות בחיים. ההורים נתנו לי צנצנת דבש טרי מהמכוורת בניר גלים. אחי נתן לי רימונים מהעץ. וכך על השיש נחים בצוותא הרימונים ודבש. הגעתי הבייתה רעב וישיר פניתי לסירפופ והתחלתי לעשות פופקורן כרגיל. לאחר כדקה אני מסתכל על השיש ורואה את הדבש וחושב לעצמי "למה לא?" 
וכך כף של דבש עפה לה לתוך הסיר.

 

סקרנים?  

 

 ובכן נראה לי שעליתי על משהו נחמד. קצת דומה לפופקקורן מתוק אבל יש לו טעם יחודי. כף אחת לא מספיקה ונראה שכדאי להכניס שתיים. 

ההכנסה לקראת סוף הקליה (לאחר כדקה) ובסוף יש להוסיף מלח לפי הטעם. להמתין קצת שיתקרר וייהפך לפופקורן קראנצ"י. 
החדשות הטובות הרבה יותר קל לנקות את הסיר מאשר לנקות אחרי סוכר. חדשה נוספת - לא מרגישים טעם של שמן לאחר כמות גדולה...

 

 

בתאבון ושנה טובה.

 

המשך קריאה
2
  14907 Hits
14907 Hits

טעמים חדשים לפופקורן

לאלו מכם שנוסעים לארה"ב כדי להכנס למרכולים השונים ולהצטייד בתבליני פופקורן מיוחדים. קיבלתי השבוע כמה ביינהם תערובת של טעם נאצ'ו וגבינת צ'דר, והטעם השני תערובת של שום וגבינת פרמז'אן. שניהם דרך אגב כשרים בהשגחת ה- CRC.

B2ap3 Thumbnail IMG 20120502 211344

המשך קריאה
2
  11132 Hits
11132 Hits

פופקורן בטעם במבה

 

אמנם מדובר רק באבטיפוס נסיוני והמתכון אינו "מדעי".

מכניסים שמן לסיר וכף של טחינה גולמית. מערבבים כרגיל הפיצוח לוקח כמה שניות יותר אבל הפופקורן שיוצא "חבל על הזמן" דומה למרקם וטעם של פופקורן בטעם במבה.

החום צריך להיות קצת יותר נמוך מרגיל.

 

המשך קריאה
1
  10921 Hits
10921 Hits

פופקורן עם עוגיות אוראו

הפתיעו אותי במסיבת יום הולדת במיקס של פופ קורן ועוגיות אוראו:
שוברים כ-12-13 עוגיות אוראו בתוך שקית. מערבבים את פירורי העוגיות עם 2-3 כפות קקאו וקצת מלח בקערה קטנה. מכינים פופ קורן בסיר על אש בינונית ולא גבוהה מאחר וצריך להוסיף כ- 4 כפות סוכר תוך כדי ערבוב. מיד לאחר גמר הפיצוח יש לערבב את תערובת העוגיות עם הפופקורן.

מאוד טעים אבל צריך לאכול מהר כי העוגיות מתרככות עם הזמן.

B2ap3 Thumbnail IMAG0250ן.

המשך קריאה
1
  10771 Hits
10771 Hits

פופקורן וקטשופ

iבכן זה עדיין אינו מתכון, אבל יצא לי לאכול פופקורן טבול בקטשופ. היה לי מאוד טעים אבל ישנה בעיה של מרקם. (צריך לאכול את זה עם מזלג) אולי למישהו יש איזשהו רעיון איך ניתן לשלב את שני הטעמים?

המשך קריאה
2
  9822 Hits
מתוייג ב:
9822 Hits

פופקורן זעתר

 

נמאס לכם כל ערב לאכול את אותו הטעם? חברים, אני שמח לבשר שמצאתי מתכון מצויין לפופקורן. מתכון המתאים לטעם הישראלי: לא אין מדובר בפופקורן בטעם חומוס אלא, שימו לב:

 

פופקורן בטעם זעתר

 

פופקורן עם קצת מלח ועם הרבה זעתר הוא שילוב שהולך מצויין. הטעמים משתלבים משלימים זה את זה בצורה יוצאת מן הכלל.

 

 

להכנה:
3 כפות שמן
2 כפות זעתר
חצי כוס גרעיני פופקורן
מלח לפי הטעם

 

 

 

להדליק את הכיריים על חום גבוהה, להכניס את השמן, הזעתר והפופקורן ולסובב.
להמתין כדקה וחצי את גמר הפיצוח.
לרוקן לקערה
להוסיף מלח לפי הטעם.

 

שימו לב - יש להמתין לפחות 2 דקות עד שהלחות תצא. בזעתר ישנו לחות נוספת כך שחייבים להתאפק ולא לזלול עד לייבוש וקבלת פריכות.

 

הצלחה מובטחת!

 

המשך קריאה
1
  11125 Hits
מתוייג ב:
11125 Hits

פופקורן מתוק

רכיבים:

0.5 כוס סוכר
כף סירופ תירס
כף מים
חצי כפית תמצית ווניל
2 כפות שמן (או חמאה)
קצת מלח

בסיר קטן יש לחמם את הרכיבים על אש בינונית במשך כ- 6 דקות. במקביל יש להכין פופקורן בסירפופ כרגיל. יש לרוקן את הפופקורן לקערה גדולה, ולצקת את רוטב הקרמל על הפופקורן המוכן תוך עירבוב. יש להמתין שהפופקורן יתקרר ויתייבש, ולפורר את הגושים הגדולים.

אין צורך להגיש - זה בטוח ייגמר לפני כן...

המשך קריאה
1
  12936 Hits
12936 Hits

פופקורן קינמון מתוק

 

החומרים:

1/2 כוס פופקורן (160 גר')
3 כפות שמן
2 כפות סוכר (ניתן להשתמש גם באבקת סוכר)
כפית קנמון
מלח

 

בקערית קטנה מערבבית את הסוכר הקינמון וקצת מלח. מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות. בגמר ההכנה מורידים מהכיריים ומרוקנים מיד לקערה גדולה. מערבבים היטב עם תערובת הסוכר והקינמון.

המשך קריאה
1
  11692 Hits
11692 Hits

פופקורן עם חמאת בוטנים

  • 0.5 כוס גרעיני פופקורן
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חטיפי חמאת בוטנים
  • 2 כפות חמאה
  • מלח לפי הטעם

הוראות: מכינים פופקורן על פי ההוראות . בעודו חם, מכניסים את חטיפי חמאת הבוטנים ומערבבים.

בכלי אחר ממיסים את החמאה ואת אגוזי המלח, ובוזקים על הפופקורן.

תכינו הרבה מפיות....

המשך קריאה
0
  11230 Hits
11230 Hits

שוקולד פפופקורן בר

 

המצרכים

  • חפיסת שוקולד חלב מפורר לחתיכות
  • כפית תמצית וניל
  • רבע כוס חמאה או מרגרינה
  • 6 כוסות פופקורן מוכן
  • רבע כוס סירופ תירס בהיר
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס אבקת סוכר

 

 

כ 45 דקות לפני ההגשה מבשלים את חתיכות שוקולד, החמאה וסירופ תירס על חום גבוה למשך 3 - 4 דקות תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד.

מוסיפים את אבקת סוכר ותמצית וניל, לאחר מכן מוסיפים את הפופקורן והקוקוס לתערובת השוקולד.

מערבבים בעדינות על לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים לתבנית אפייה משומנת ונותנים להתקרר.

נועלים את הדלת שלא יבואו אורחים ובתאבון.

 

המשך קריאה
0
  9108 Hits
מתוייג ב:
9108 Hits

פופקורן בטעם שום

פשוט וקל!

מכינים פופקורן בסיר על פי ההוראות.

מיד עם ריקון הסיר, מוסיפים תבלין של אבקת שום וצמחים.

מוסיפים מלח על פי הטעם ונהנים.

המשך קריאה
0
  9066 Hits
9066 Hits

פופקורן בטעם צ'ילי מתוק

איזה יופי של שילוב: חריף מתוק ומלוח. רוצים להכניס קצת "פלפל" לטעם? הוסיפו בשלב ההכנה כף אחת או שתיים של צ'ילי מתוק. יש להוריד את האש לדרגת בינונית-גבוהה ולקחת בחשבון שזמן ההכנה מתארך קצת. להקפיד לסובב כל הזמן כדי שהגרעינים לא ידבקו לסיר.

בגמר ההכנה יש לרוקן ולהוסיף מלח על פי הטעם. יוצא פופקורן קצת חריך, קצת מתוק וקצת מלוח אך בעיקר מאוד קראנצ'י. 

שימו לב שלמרות הסוכר ברוטב - הסיר נשאר נקי.

 

המשך קריאה
0
  9511 Hits
9511 Hits

פופקורן מהסרטים בטעם קולנוע!

פופקורן בטעם חמאה עם אפיולהאחד מהניסויים שלי לאחרונה הוכתר בהצלחה מרובה.  עץ הזית הוציאה 2 שמנים חדשים פרווה. 

קניתי את שמן הקנולה בטעם חמאה. יותר יקר משמן רגיל אבל הטעם: חבל על הזמן. מומלץ מאוד.

הבעייה היחידה היא שהריח של ההכנה מזעיק את כל באי הבית...

עדכון: לאחרונה ניסיתי גם את השמן בטעם אגוזים. לצערי אין כמעט הבדל בטעם בין שמן קנולה רגיל. לכן מומלץ רק השמן בטעם חמאה למי שאוהב טעם עמוק של פופקורן.

 

המשך קריאה
0
  8879 Hits
מתוייג ב:
8879 Hits

פופקורן בטעם רוזמרין ולימון

טעם מיוחד!

 

הכינו פופקורן רגיל בסירפופ על פי הכנת פופקורן ורוקנו אל קערה.

בסיר קטן חממו 5 כפות של חמאה.

לאחר שהחמאה מתחממת הוסיפו 2-3 כפות של רוזמרין קצוץ וכף של לימון מגורד לחמאה והורידו מהכיריים.

לאחר מנוחה קלה של מספר דקות, צקו את רוטב החמאה על הפופקורן תוך כדי ערבוב והוסיפו מלח על פי הטעם.

בתאבון.

המשך קריאה
0
  7027 Hits
7027 Hits

פופקורן מתוק דיאטטי מבלי ללכלך את הסיר

פופקורן מתןק דיאטטי כל אחד אוהב פופקורן מתוק. מצד שני אף אחד לא אוהב לנקות את הסיר. מה עושים?

מתחילים להכין פופקורן בצורה רגילה:

מכניסים את השמן ואת גרעיני הפופקורן, ואז לוקחים ממתיק דיאטטי (חשוב לבדוק שהוא מתאים לבישול) ונותנים 3-4 שפריצים קטנים ( לפי הטעם).

ממשיכים לערבב כרגיל על אש בינונית-גבוהה.

לאחר ריקון הסיר מוסיפים מלחת ממתינים 2 דקות שהפופקורן יתייבש מהלחות וקדימה הסתער...

 

בתאבון

 

המשך קריאה
0
  7148 Hits
7148 Hits

פופקורן טאקו Cheesy (זה טעם של דוריטוס!)

מתכון למתקדמים. הנאה צרופה

סוג מתכון: חטיפים
מנות: 2-4
מרכיבים
1 כף שמרים
⅛ כפית אבקה שום
⅛ כפית אבקה בצל
⅛ כפית כמון
⅛ כפית פפריקה
⅛ כפית צ'ילי גרוס (להתחיל עם קמצוץ)
¼ כפית מלח (אפשר להוסיף בסוף)
הוראות
מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים במשך מספר שניות  עד שיהפכו לאבקה אחידה.
מפזרים על 6-8 כוסות פופקורן שהוכנו עם שמן קנולה או שמן בטעם חמאה.

בתאבון.

 

מקור: http://www.frugalfreebiesanddeals.com/cheesy-taco-popcorn/

 

המשך קריאה
0
  8044 Hits
8044 Hits

פופקורן בטעם כרמל ובוטנים

מחממים שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים בוטנים לשמן החם. מיד לאחר מכן מוסיפים פופקורן מוכן , סוכר לבן, סוכר חום, וסירופ מייפל. מערבבים ברציפות עד שהפופקורן מוכן, ולאחר מכן מסירים במהירות מהאש. מרוקנים מייד את הפופקורן ונותנים לו להתייבש.

המשך קריאה
0
  7514 Hits
7514 Hits

פופקורן תימני

איזה כיף.  לכל התימנים שבנו ולכל אוהבי הטעם התימני:

יש להכין פופקורן לפי ההוראות ולהוסיף 1-2 כפות חוויג'  של מרק לפי הטעם בשלב הערבוב.

להוסיף מלח לפי הטעם.  יוצא פופקורן עשיר טעים.  חטיף מדהים שעולה בטעם על כל הטעמים המלאכותיים.

 

 

המשך קריאה
2
  9302 Hits
9302 Hits

פופקורן בטעם וואסאבי

​בטח אתם מכירים את האפונה בטעם וואסבי הנמכרת כמעט בכל חנות פיצוחים. ובכן ניסיתי לעשות פופקורן בטעם וואסבי

ובכן קניתי אבקת וואסבי  בפעמים הראשונות בזקתי קצת אבקה על הפופקורן המוכן. הטעם טעים אבל מורגש שהוא לא מתערבב כראוי בטעם הפופקורן. לאחר מכן נסיתי להכניס את האבקה כחלק מתהליך ההכנה. מתברר שהאבקה נשרפת די מהר. לכן ניסיתי להכניס את האבקה ממש בסופ ההכנה (15-20 שניות אחרונות)ץ  הריח עצמו לא ממש מגרה אבל הטעם לא רע. אני עדיין מחפש את המתכון המושלם בעזרת הוואסבי. אם למישהו יש רעיונות נוספים - נשמח לשמוע.

המשך קריאה
0
  2783 Hits
מתוייג ב:
2783 Hits

פופקורן חריף

ממש מהפיכה! כבר כמה ימים שאני משתמש במתכון, מאחר וזה ממש ממכר: פשוט מאוד יש לחתוך 4-5 פרוסות מפלפל חריף ולזרוק לסיר לפני הפופקורן.  ממשיכים עם הכנה רגילה והמלחה לאחר ריקון הסיר.  הבעייה שעדיין לא פתרתי היא מידת החריפות: אנו לא יודעים מה מידת החריפות של כל פלפל - יתרה מזאת הקצה החד של הפלפל הוא בדרך כלל פחות חריף מהחלק הקרוב לגבעול (פטוטרת) - כך שיש לשים לב למידת החריפות.

אזהרה !  לאחר ההכנה ו/או לאחר האכילה יש לשטוף ידים היטב עם סבון. במידה ולא תעשו זאת ותגעו בעיניים - תרגישו זאת טוב טוב.

 

 

 

 

המשך קריאה
0
  3378 Hits
מתוייג ב:
3378 Hits